Sport

Brașoveanul Paul Pepene – succes în Austria

Brașoveanul Paul Pepene – succes în Austria.

Schiorul fondist brașovean a câștigat zilele trecute cursa FIS de 10 kilometri de la Ramsau. Aceasta a contat pentru Cupa Austriei. Pepene a fost cronometrat în 24.14.9 minute. Astfel, a obținut 33.64 puncte FIS. Doi sportivi din Austria au completat podiumul. Raul Popa s-a clasat pe locul 5. De asemenea, Florin Dolhascu a sosit al 19-lea, iar Gabriel Cojocaru, al 22-lea.

Brașoveanul Paul Pepene - succes în Austria | MyTex.ro
Brașoveanul Paul Pepene - succes în Austria 5

În proba de 5 kilometri feminin, Delia Reit a ocupat locul 14. Timea Lörincz a terminat a 20-a.

Apoi, la sprint clasic masculin, Paul Pepene s-a clasat pe locul 5. Gabriel Cojocaru a încheiat pe 6, Raul Popa, pe 8, iar Florin Dolhascu, pe 16. Cojocaru a fost cel mai bun junior și, astfel, a concurat în finala seniorilor. 

La sprint feminin, Timea Lörincz s-a clasat pe locul 9, iar Delia Reit, pe 11.

Brașoveanul Paul Pepene – succes în Austria

Paul Pepene face sport de performanță de la vârsta de 10 ani. Prima oară a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Monthey 2005. Cinci ani mai târziu a câștigat prima medalie, aur la Campionatul Mondial U23. El este singurul schior de fond din România care a câștigat un titlu mondial. De asemenea, are în palmares două titluri de vicecampion mondial la seniori, la schi pe role. 
Paul Pepene a fost purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Beijing 2022, alături de Raluca Strămăturaru (sanie). Aceasta a fost a patra sa participare olimpică, după prezențele de la Vancouver 2010, Sochi 2014 și Pyeongchang 2018.

Potrivit celor de la FRSB, Gabriel Cojocaru (în imaginea de mai jos, alături de Paul Pepene) este tânăra speranță a României la schi fond. El se pregătește intens pentru Campionatul Mondial de juniori și U23, care va avea loc în perioada 28.01 – 4.02 la Whistler (Canada).

Brașoveanul Paul Pepene - succes în Austria | MyTex.ro
Brașoveanul Paul Pepene - succes în Austria 6


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
9 luni în urmă

[…] lua startul și brașoveanul Paul Pepene, care este medaliat cu aur la Campionatul Mondial U23 din 2010. Este, de altfel, singurul schior […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare