Sport

Ciucanii – criticați dur de FRHG pentru că nu s-au prezentat la meciul cu Corona Brașov

Ciucanii – criticați dur de FRHG.

Federația Română de Hochei pe Gheață a luat atitudine după decizia grupării Sport Club Miercurea Ciuc de a nu se prezenta la meciul cu Corona Brașov, din Campionatul Național, motivând că are mulți jucători accidentați și bolnavi. Însă, la o zi distanță, ciucanii au fost în formație completă la disputa cu FEHA19 din Erste Liga. Iată comunicatul FRHG.

Ciucanii – criticați dur de FRHG

„Federația Română de Hochei pe Gheață se declară consternată de atitudinea lipsită de fair play, respect și considerație a unei echipe de club față de competițiile naționale în care aceasta este înscrisă, ca și față de celelalte echipe participante. Echipa respectivă, Sport Club Miercurea Ciuc, evită meciurile din campionatul intern (deși este finanțată din fonduri publice prin Ministerul Sportului), alegând în schimb să participe în Erste Liga – competiție de hochei pe gheață în care concurează, alături de 7 echipe de club din Ungaria și 3 formațiuni sportive din România.

Astfel, în actualul sezon al Campionatului Național al României de seniori, pe data de 28 ianuarie 2023 era planificată disputarea unui meci între CSM Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc. Cu o zi înaintea disputării partidei, SC Miercurea Ciuc a anunțat însă că nu se va mai prezenta la meciul de sâmbătă din cauza accidentărilor și a îmbolnăvirii unui număr de jucători. Însă duminică, 29 ianuarie, la 48 de ore de la anunț, SC Miercurea Ciuc a jucat, în formație completă, în Erste Liga, împotriva echipei FEHA19.

Conform regulamentului Campionatului Național de Seniori referitor la condițiile de reprogramare a unei partide oficiale, schimbarea datei, a orei și/sau a locului de desfășurare a acesteia poate fi realizată cu acordul Federației, în baza unei cereri bine motivate și însoțite de asemenea de acordul echipei partenere de joc, adresate Comisiei Centrale de Competiții cu cel puțin trei zile înainte de programarea inițială. Nerespectarea acestor prevederi atrage după sine pierderea jocului/forfait cu un scor de 5-0.

Federația Română de Hochei pe Gheață a primit extrem de târziu, cu doar 24 de ore înaintea meciului programat la Brașov, solicitarea SC Miercurea Ciuc care invoca imposibilitatea participării din cauza unor «accidentări și viroze».

Ceea ce a mirat însă a fost participarea miraculoasă a aceleiași echipe în Erste Liga la mai puțin de 24 de ore distanță de meciul din România la care nu s-a putut prezenta din motive medicale.

Considerăm atitudinea clubului SC Miercurea Ciuc cu privire la campionatul național și față de adversarii săi ca lipsită de orice urmă de respect și fair play. Este și mai gravă atitudinea disprețuitoare care se întrezărește din felul în care îi tratează pe cei care au ghinionul de a-i avea drept adversari, aceștia ajungând să își irosească resursele în timp ce reprezentanții Sport Club Miercurea Ciuc aleg ceea ce consideră că e mai important pentru ei, respectiv participarea în Erste Liga. În primul rând, suntem în România, nu în Ungaria, iar cei de la Miercurea Ciuc s-au înscris nesiliți de nimeni în Campionatul Național. Măcar din acest considerent, ar fi normal ca orice competiție desfășurată aici să fie tratată cel puțin cu aceeași importanță ca și acelea din țările vecine”, a declarat Alexandru Smeu, președintele Comisiei de Competiții.

De asemenea, Federația Română de Hochei pe Gheață s-a declarat dezamăgită și consternată de conduita afișată de Sport Club Miercurea Ciuc, sperând că această atitudine este doar o alegere nefericită de moment și nu regula după care își prioritizează propria activitate și propriile obiective.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button