Sport

Ce a spus un profesor universitar despre Sepsi Sf. Gheorghe și Laszlo Dioszegi

Ce a spus un profesor universitar despre Sepsi Sf. Gheorghe și Laszlo Dioszegi.

Cristian Sandache, profesor universitar doctor la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie a Unversității „Dunărea de Jos” din Galați, a comentat despre gruparea covăsneană de fotbal.

Ce a spus un profesor universitar despre Sepsi Sf. Gheorghe și Laszlo Dioszegi

„Dintre echipele de fotbal din România care au părăsit competițiile europene, doar SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE nu s-a făcut de râs. Ba – ar fi meritat să se califice în grupe, dar a fost evident defavorizată de arbitraj. Semn că acolo se lucrează serios, se pune suflet, iar patronul maghiar Laszlo Dioszegi este un om inteligent și de bun simț, care nu se consideră nici antrenor, nici buricul-pământului. E o echipă antrenată de un etnic român (Liviu Ciobotariu), susținută de către etnicii maghiari majoritari din Ținutul Secuiesc (dar și de către mulți români din zonă și nu numai), cu o galerie extrem de civilizată. Indiferent de răutățile care s-au spus și se vor mai spune despre acest club (da, este susținut financiar de către Ungaria, dar care e problema? Este cumva ilegal?), SEPSI OSK va conta din ce în ce mai mult, în fotbalul românesc și nu numai”, a relatat Cristian Sandache – foto, mai jos.

Ce a spus un profesor universitar | MyTex.ro
Ce a spus un profesor universitar despre Sepsi Sf. Gheorghe și Laszlo Dioszegi 4

El și-a continuat expunerea: „Îndrăznesc să o consider una dintre candidatele serioase la titlul de campioană a României la fotbal. Un prieten maghiar din Covasna mi-a spus că el nu crede că SEPSI OSK (și dacă ar avea puterea de a reuși o asemenea performanță), nu ar fi lăsată să o realizeze, pentru că o echipă reprezentând Ținutul Secuiesc nu este de admis să câștige campionatul României. Și totuși, eu aș saluta o asemenea performanță, dacă ar vorbi doar jocul și nimic altceva. Ar fi nu doar o noutate absolută, dar și o victorie asupra unor prejudecăți urâte, care ar trebui să dispară pentru totdeauna. Respect și succes mai departe, SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE!”.

Foto: Facebook Laszlo Dioszegi


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button