Sport

Carlos Viver a plecat de la Rapid / Corona Brașov, una dintre variante

Carlos Viver a plecat de la Rapid. El și-a reziliat contractul cu gruparea giuleșteană, după ce a câștigat Liga Națională de handbal feminin și a avut un parcurs excelent în Liga Campionilor. Probabil, sincopele avute în campionatul intern în actualul sezon i-au fost fatale…

Carlos Viver a plecat de la Rapid. Despre antrenorul spaniol am relatat că ar veni la Corona Brașov din vară – Detalii, AICI. Managerul sportiv general Alexandru Dedu a negat, însă, vehement acest lucru. S-a vehiculat și că este dorit în funcția de selecționer al echipei naționale a Angolei. Rămâne de văzut ce va alege.

Noul antrenor al Rapidului va fi Kim Rasmussen, danezul cu care CSM București a cucerit Liga Campionilor la handbal feminin în 2016.

„Gracias, senor Carlos!”

Iată și comunicatul CS Rapid:

„Sportul este frumos și pentru că de multe ori creează povești. Astăzi se încheie una dintre poveștile sportului. O poveste a handbalului rapidist.

O poveste frumoasă, începută în noiembrie 2020. Atunci, Carlos Viver, proaspăt vicecampion mondial cu Naționala Spaniei, a ajuns la Rapid cu gânduri îndrăznețe, deși obiectivul de moment era doar menținerea în Liga Florilor.

În primul sezon nu numai că echipa nu a retrogradat, dar a și încheiat competiția internă pe locul 6, foarte aproape de o nesperată calificare într-o cupă europeană. Cu toții speram ca sezonul următor să ducă, după aproape două decenii, handbalul rapidist într-o competiție europeană. Obiectivul oficial (locurile 1-4) părea unul îndrazneț, dar realizabil. Sub comanda lui Carlos, fetele noastre au uluit însă handbalul românesc și au produs minunea: Rapid – campioană națională, după o luptă epuizantă dusă până în ultima etapă.

Ce a urmat… ceva de poveste.

Grupele Ligii Campionilor, cu partide împotriva unora dintre cele mai puternice formații din handbalul mondial. Rapid a impresionat Europa handbalistică, nu doar prin cea mai frumoasă atmosferă din competiție, ci și prin rezultatele senzaționale.

Timp de doi ani și jumătate Carlos Viver a reușit să valorifice energia întregii suflări vișinii, răsplătind încrederea clubului prin performanțe sportive deosebite. Pentru toate aceste performanțe, dar mai ales pentru povestea pe care am scris-o împreună, astăzi îți spunem «Gracias, senor Carlos! Îți mulțumim!».

Clubul CS Rapid și Carlos Viver au decis de comun acord încetarea colaborării; rămânem însă recunoscători unii altora pentru drumul parcurs împreună”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button