Sport

BEIJING 2022. Cui dedică brașoveanul Paul Pepene, port-drapel al delegației României, momentul unic de la festivitatea de deschidere a J.O.?!…

  • pepene_2.png
Astăzi, la ora 14.00 (în România), începe festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022, aceasta putând fi urmărită la Eurosport și TVR 1.
 
Alături de Raluca Strămăturaru (sanie), schiorul fondist brașovean Paul Pepene este port-drapel al delegației României, el relatând că e o onoare și o mândrie faptul că reprezintă țara la un asemenea eveniment: „Momentul de la festivitatea de deschidere îl dedic familiei și nepoților, Beatrice și Rafael”.
 
În filmulețul postat pe contul de Facebook al COSR, Pepene a mai spus: „Zăpada, artificială, este foarte dură, fiind și un ger uscat. Dar, cu fiecare zi ce trece, mă acomodez mai bine. Nu am presiune. Trebuie să dau maximul în ziua concursului”.
 
Proba olimpică la care Paul Pepene (CS Dinamo), fost campion mondial de tineret, speră să aibă cea mai bună evoluție este cea de 30 de kilometri.
 
Altfel, așa cum a destăinuit reporterul COSR, fondista Timea Lörincz este singura mămică din delegația sportivilor noștri, ea alinându-și dorul cu fotografiile lui Tamas, fiul ei. 
 
De asemenea, s-a punctat că antrenorii Daniel Borca și Elemer Tanko pregătesc schiurile cu mare atenție, căutând rețeta perfectă pentru alunecare, dar și coordonează pregătirile
 
La CS Dinamo, Borca și Tanko au fost elevii reputatului antrenor Nicolae Dudu.
 
Alături de Björndalen și Domracheva
 
La arena de biatlon de la Zhangjiakou este soare cu dinți, dar și vânt din două direcții în poligon. Natalia Ushkina și George Colțea debutează la Jocurile Olimpice, iar antrenorii lor, Vasile Gheorghe și Cristian Moșoiu, sunt atenți la fiecare mișcare a acestora. Pe traseu sunt și celebrul Ole Einar Björndalen și soția sa, la fel de celebră, Daria Domracheva, care îi antrenează pe chinezi, așa cum a surprins ofițerul de presă al COSR.
 
Sărituri de pe „Farfuria zburătoare”
 
Spectaculos e cuvântul la ordine când te afli pe trambulina de la Zhangjiakou. „Farfuria zburătoare” e plină de lumini în noapte, iar priveliștea de sus îți taie respirația. Căldura din vestiar e în contrast cu frigul de afară.
 
Cei trei săritori români încearcă să se descurce, antrenorii lor rămânând acasă din cauza Covid. Toți membrii delegației suplinesc lipsa cum pot. Lumea săritorilor cu schiurile le-a întins o mână de ajutor. Daniela Haralambie a avut 3 sărituri, viteză bună, iar lungimea, în progresie. La fel și băieții Andrei Feldorean și Daniel Cacina. 
 
Pentru ei, ceremonia de azi este un spectacol la televizor, pentru că mâine au zi de concurs, a detaliat corespondentul COSR.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] De asemenea, are în palmares două titluri de vicecampion mondial la seniori, la schi pe role. Paul Pepene a fost purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpic…, alături de Raluca Strămăturaru (sanie). Aceasta a fost… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare