Sport

Brașoveanul George Colțea – sezon remarcabil în Cupa Mondială de biatlon / Locul ocupat

Brașoveanul George Colțea – sezon remarcabil în Cupa Mondială de biatlon.

Probele de masstart de la Canmore (Canada), disputate duminică, au încheiat sezonul 2023-2024 al Cupei Mondiale de biatlon, unde reprezentanții României s-au străduit să le facă față națiunilor cu tradiție în această disciplină sportivă. Și în mare măsură au reușit, în special în cursele masculine.

Norvegianul Johannes Thingnes Boe a câștigat globul cel mare de cristal la masculin, cu 1.262 de puncte. Pe locul secund în ierarhia generală a Cupei Mondiale de biatlon s-a clasat fratele său, Tarjei Boe (1.080 p). Pe poziția a treia s-a situat Johannes Dale – 949 p. De altfel, primii 5 aflați în acest clasament sunt norvegieni.

Brașoveanul George Colțea – sezon remarcabil în Cupa Mondială de biatlon

George Colțea (foto), sportivul legitimat la CS Dinamo Brașov, a acumulat 40 de puncte. El a încheiat pe locul 57 în clasamentul general al Cupei Mondiale, depășind sportivi cu nume, printre care ucraineanul Artem Pryma, francezul Emilian Claude, bulgarul Vladimir Iliev ori suedezul Pepe Femling.

Un alt brașovean de la Dinamo, George Buta, a ocupat a 71-a poziție, cu 19 puncte. Pentru România a punctat și rusul naturalizat Dmitrii Shamaev (6 p), locul 83, din 94 de performeri.

Anastasia Tolmacheva este singura biatlonistă ce reprezintă România care figurează în clasamentul general al Cupei Mondiale. Ea se află pe locul 86, cu 7 puncte. 94 de sportive au punctat în această ediție a Cupei Mondiale.

Numărul 1 este italianca Lisa Vittozzi (1.091 p). Pe a doua poziție a urcat Lou Jeanmonnot (Franța – 1.068 p), podiumul fiind completat cu norvegianca Ingrid Tandrevold (1.044 p).

Clasamentele complete – AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare