Sport

Brașovean ca și calificat la Jocurile Olimpice de la Paris / Are șanse la o medalie / Părinți celebri

Brașovean ca și calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

Este vorba de sabrerul Matyas Szabo, care la sfârșitul anului trecut a câștigat Grand Prix-ul de la Orleans (etapă de Cupă Mondială). Sportivul, care acum reprezintă Germania, l-a învins în finală pe francezul Maxime Pianfetti cu 15-10.

„Până acum, am fost singurul dintre primii 16 sportivi din clasamentul mondial care nu câștigase o medalie la Campionatele Europene, Mondiale sau la un Grand Prix”, a declarat Matyas Szabo după succes, precizând: „Fizic și psihic mă simt mai bine decât oricând”.

Matyas este antrenat la Dormagen de tatăl său, Vilmos Szabo – antrenorul lotului național masculin de sabie al Germaniei.

Brașovean ca și calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Potrivit site-ului Federației Internaționale de Scrimă, Matyas Szabo a mărturisit că tatăl său este sever cu el la antrenamente: „De regulă, mă ceartă chiar și atunci când câștig. Se așteaptă multe de la mine. Acasă este tatăl meu, dar când ne pregătim, el este la conducere”.

Matyas Szabo va participa săptămâna viitoare la Grand Prix-ul de Cupă Mondială la sabie de la Tbilisi (Georgia), unde speră să fie – din nou – la înălțime și să fie 100% sigur de calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde își dorește, de ce nu, o medalie olimpică. La 32 de ani este la vârsta deplinei maturități.

În prezent, Matyas Szabo se află pe locul 6 în clasamentul general al Cupei Mondiale la sabie, cu 144.000 puncte.

Părinți celebri

Vilmos Szabo a fost unul dintre cei mai valoroși sabreri ai României. Printre numeroase alte trofee, a câștigat medalia de bronz pe echipe la Jocurile Olimpice de la Los Angeles – 1984.

Mama lui Matyas, Reka Szabo-Lazar, are în palmares 2 medalii olimpice la floretă, bronz la JO Barcelona 1992 și argint la JO Atlanta 1996. De asemenea, a devenit campioană mondială în 1994. În 2013 a fost inclusă în Hall of Fame-ul Federației Internaționale de Scrimă.

Atât Reka Szabo-Lazar, cât și Vilmos Szabo au fost lansați în circuitul marii performanțe la CS Tractorul Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare