Sport

Baza de sporturi de iarnă de la Râșnov se extinde și se modernizează / Și în perspectiva JOT 2028

Baza de sporturi de iarnă de la Râșnov se extinde și se modernizează.

Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi-Biatlon, a participat acum două zile, împreună cu reprezentanții Primăriei Râșnov și cu Adrian Veștea, ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la o ședință a Companiei Naționale de Investiții (CNI) și Ministerului Dezvoltării. Tema întâlnirii a fost proiectul „Modernizare, extindere și dotare a Bazei Olimpice pentru sporturi de iarnă – Valea Cărbunării Râșnov”.

Baza de sporturi de iarnă de la Râșnov se extinde și se modernizează

În luna februarie a acestui an, înaintea desfășurării etapelor de Cupă Mondială feminină la sărituri cu schiurile de la Râșnov, Puiu Gaspar declara despre complexul situat pe Valea Cărbunării: „Există în prezent un proiect de modernizare a bazei de sărituri cu schiurile de la Râșnov, înaintat către CNI (Compania Națională de Investiții) și aflat în dezbatere. Ne dorim să dezvoltăm această bază prin construirea de tribune, săli de ședințe, sală de fitness, vestiare, toalete. Toate cele necesare pentru desfășurarea competițiilor în cele mai bune condiții”.

Și în perspectiva JOT 2028

Odată cu realizarea acestor lucruri, mai mult ca sigur că reprezentanții FIS vor readuce la Râșnov și etape masculine de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile. Modernizarea complexului situat pe Valea Cărbunării reprezintă, de asemenea, un punct important pentru dosarul de candidatură al României la organizarea Jocurilor Olimpice de tineret (JOT) 2028 – ediția de iarnă.

Dana Haralambie, în top 10 la Grand Prix

Până atunci, Râșnovul va găzdui, în 23 și 24 septembrie, 2 etape din Grand Prix-ul feminin de sărituri cu schiurile. După 4 runde disputate, slovena Nika Kriznar conduce detașat, cu 400 de puncte acumulate – maximul posibil. Podiumul este completat cu japoneza Sara Takanashi (290 p) și canadianca Alexandria Loutitt (240 p). Brașoveanca Dana Vasilica Haralambie (CS Dinamo – foto) ocupă un onorant loc 11 în clasamentul general al competiției, cu 80 de puncte.

Baza de sporturi de iarnă de la Râșnov | MyTex.ro
Baza de sporturi de iarnă de la Râșnov se extinde și se modernizează / Și în perspectiva JOT 2028 10

Clasamentul complet, AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
4 luni în urmă

[…] tineret, iar speranțele noastre se îndreaptă acum către o medalie olimpică”, a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi-Biatlon […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare