Sport

Atenţie, FRHG. Laszlo Kovacs – discurs manifest după Pee-Wee 2024! Tehnicianul de la Corona Braşov spune lucrurilor pe nume! „De ce la noi nu se poate?”

Laszlo Kovacs – discurs manifest după Pee-Wee 2024! Într-o ţară care a decis să desfiinţeze Ministerul Sportului cu un an înainte de o ediţie a Jocurilor Olimpice, Paris 2024, este greu să ai pretenţii în acest fenomen.

Totuşi, sunt discipline, individuale şi de echipă, unde performanţele sunt mult peste ceea ce oferă această ţară.

Laszlo Kovacs – discurs manifest după Pee-Wee 2024! Hocheiul pe gheaţă este una dintre aceste discipline. La nivel de seniori, România este cu un pas în spatele elitei, la acelaşi nivel cu Ungaria, Slovenia sau Italia, ţări unde se investeşte în sport. Diferenţele sunt uriaşe dacă ne gândim doar la infrastructură, însă „tricolorii” sunt de ceva vreme la acest nivel şi speră că vor rămâne acolo şi în 2024, după Campionatul Mondial din Italia. Apoi, mulţi dintre copiii noştri pleacă din ţară pentru că nu văd un viitor aici, pentru că nu au infrastructură şi nu au competiţii care să îi ajute să se dezvolte.

Laszlo Kovacs – discurs manifest după Pee-Wee 2024! Nimeni nu prea are curaj să vorbească despre aceste lucruri, cum ar putea să o facă de exemplu managerul de la Corona Braşov, care ocupă un loc călduţ şi la FRHG, unde este vicepreşedinte?

Laszlo Kovacs – discurs manifest după Pee-Wee 2024! Totuşi, un antrenor legitimat la Corona Braşov, Laszlo Kovacs, un tehnician despre care nimeni nu a spus ceva rău vreodată, un om care îşi dedică tot timpul pentru copiii pe care îi antrenează de mulţi ani, a spus lucrurilor pe nume, într-un discurs manifest pentru MyTEX.

Laszlo Kovacs – discurs manifest după Pee-Wee 2024! „De ce?”

Laszlo Kovacs – discurs manifest după Pee-Wee 2024! La finalul participării la International Pee-Wee Hockey Tournament, competiţie considerată un adevărat Campionat Mondial pentru categoria de vârstă U13, unde a condus, împreună cu Levente Zsok, team Romania Wolves, Laszlo Kovacs a declarat: „Mă bucur că încă o generație a savurat din plin acest fenomen ce se numeşte hocheiul din Canada. Cu două meciuri câștigate și două pierdute în turneu, cred ca nu avem motiv să fim dezamăgiți. Ne întoarcem acasă cu amintirea meciului superb câștigat cu Vegas, care ne a trimis în sferturi, unde am fost învinși de o echipa din SUA, care azi joacă finala categoriei AA. Deci, uitându-ne la clasamentul final, trebuie sa fim mândri de acești copii care au facut tot ce au putut. Bineînteles, suntem și putin triști. Nu de rezultat, dar în fiecare an ne punem intrebarea de ce la noi nu se poate? Măcar o părticică din ceea ce e aici. De ce nu avem interes față de dezvoltarea copiilor noștri? De ce nu avem infrastructură? De ce nu avem un plan pe termen lung? De ce nu avem un campionat puternic? Şirul intrebariilor poate continua. Am demonstrat de atâtea ori aici că și noi avem copii talentaţi, tot timpul se vorbește frumos de România, am fost aplaudați la scena deschisă de americani după meciul pierdut din sferturi. Şi totuși acasă se pierd sute de copii. La majoritatea întrebăriilor știm răspunsul. Avem experiența necesară. Ştim ce ar trebui să facem, dar totuși acasă mi se par extrem de greu de făcut lucruri care aici sunt normale și obisnuite! În drum spre aeroportul din Montreal, mâine, ne oprim la Domeniul Român, unde inimoşii noștri suporteri din Montreal ne așteaptă cu mâncare tradițională românească, după care ne suim în avion spre Paris şi apoi spre București! Dacă bunul Dumnezeu ne ajută, ajungem acasă marți! Mulțumim celor care au fost alături de noi la această aventură de neuitat și ne revedem cu Pee-Wee în anul 2025, cu noi ambiții și cu speranţa ca vine soarele şi în ograda noastră”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare