Sănătate

Nutriționista Mihaela Bilic, recomandare în contradicție cu cea a doctorului Vlad Ciurea

Nutriționista Mihaela Bilic, recomandare în contradicție cu cea a doctorului Vlad Ciurea…

Cei doi au recomandări diferite în ceea ce privește cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm în fiecare zi.


Deși se spune că trebuie să bem zilnic minim 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă. Bineînțeles că e bine să fii hidratat, să bei suficientă apă. Dar de aici până la a te forța zilnic să înghiți 2 litri de apă ca atare, chiar dacă nu simți nevoia, e un lucru greșit înțeles. Sunt persoane cărora nu le e niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism e «zgârcit» cu pierderea de lichide. Dacă o astfel de persoană se obligă să bea 2 litri de apă zilnic se va simți umflat, infiltrat, iar rinichii trebuie să facă un efort ca să elimine un exces de lichide pe care organismul nu l-a solicitat”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic.


Mihaela Bilic a explicat că aproape toate alimentele conțin apă în diverse proporții, iar fructele și legumele sunt fruntașe.
Astfel, ne hidratăm și mâncând ciorbă, iaurt, fructe și legume, înghețată și bând ceai sau lapte.

Pe de altă parte, dr. Alexandru Vlad Ciurea, originar din Brașov, susține că este extrem de important să consumăm doi litri de apă pe zi.

„Trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid. Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile.
Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat dr. Vlad Ciurea, citat de gandul.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button