Sănătate

Ce alimente să mănânci ca să treci mai ușor peste astenia de primăvară

Ce alimente să mănânci ca să treci mai ușor peste astenia de primăvară.

Perioada în care astenia de primăvară își va face simțită prezența în viețile noastre se apropie cu pași repezi. Știm deja că simptomele asteniei de primăvară sunt clasicele dureri de cap, stare de oboseală cronică, anxietate, toate acestea fiind neplăceri provocate de sedentarismul, alimentația nesănătoasă și lipsa expunerii la lumină naturală, situații des întâlnite în sezonul rece.

„În sezonul rece, știm deja, acumulăm carențe de vitamine, toxine care se cer eliminate și o stare de oboseală generală. Primăvara nu aduce doar soare și temperaturi calde, ci și astenia de primăvară, împreună cu o slăbiciune fizică și psihică manifestată în special la vârstele extreme. Astenia apare din cauza lipsei de expunere la lumina naturală, lipsa de mișcare, dar și din cauza alimentației care este mai puțin bagată în nutrienți din cauza faptului că avem la dispoziție mai puține fructe și legume în stare crud”, a declarat Wasim Nazer (foto), specialist în nutriție.

Ce alimente să mănânci ca să treci mai ușor peste astenia de primăvară

Wasim Nazer a elaborat o listă de alimente care dacă sunt consumate frecvent reușesc să combată efectele negative ale asteniei de primăvară.

Spanacul – recomandat împotriva asteniei datorită numărului impresionant de vitamine, săruri minerale, fibre și proteine. Vitamina C din acest aliment ajută la oxigenarea organismului și a creierului pentru a te simți revigorat în fiecare zi.

Ciocolata neagră – studiile arată că 45 de grame de produs consumat în fiecare zi, timp de două luni, combat oboseala cronică. Polifenolii din această ciocolată încurajează producția de serotonină din creier, substanță care conduce la îmbunătățirea stării de spirit și reducerea oboselii.

Ceai – L-teanina conținută de ceai combate astenia de primăvară. Trei cești de ceai pe zi îmbunătățesc vigilența, memoria și timpul de reacție, în timp ce combat oboseala.

Semințe de dovleac – deficitul de magneziu poate fi combătut prin simplul consum a cel puțin un sfert de ceașcă de semințe de dovleac pe zi. Este demonstrat faptul că deficitul de magneziu acutizează simptomele asteniei de primăvară.

Cereale integrale – carbohidrații care se găsesc în cerealele integrale sunt cei care luptă împotriva asteniei de primăvară. Cu toate că majoritatea persoanelor se feresc să includă carbohidrați în dieta lor, adevărul este că aceștia sunt esențiali pentru creșterea nivelului de energie din organism.

Nuci – bogate în acizi grași Omega 3. Nu numai că acestea sunt grăsimi sănătoase pentru organism, dar și contracarează oboseala și ameliorează simptomele de depresie ușoară.

„Măriți aportul zilnic de Omega 3 cu o porție de 1/4 ceașcă de nuci (care conține aproximativ 190 de calorii)”, a conchis nutriționistul Wasim Nazer.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button