Expres

Și la Brașov. Întâi ninsori, apoi primăvară timpurie

Și la Brașov. Întâi ninsori, apoi primăvară timpurie

România se va confrunta cu vreme anormală la acest început de februarie 2024. Dar, dacă de săptămâna viitoare meteorologii anunță temperaturi neobișnuit de mari, cu maxime ce vor urca până la 20 de grade Celsius, în acest weekend, în mai multe zone ale țării, inclusiv la Brașov, va ninge.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi vremea în perioada următoare.
Vorbim de o săptămână mai caldă decât în mod obișnuit pentru intervalul 5 februarie-12 februarie, pentru că abaterile termice la nivelul temperaturii medii din această săptămână vor fi mai mari de 7…8 °C, ceea ce înseamnă, din punctul de vedere al ecartului valorilor zilnice de temperaturi, la nivelul maximelor, în special începând de joi, valori între 10…16 °C în zona de sud a țării, vineri și sâmbătă până la 16…17 °, iar duminică, 11 februarie, valori de 17…18 °, local în sudul extrem, chiar 19…20°.
Până atunci însă vorbim de o vreme în general închisă astăzi, în partea de sud și sud-est a țării, va fi posibil să consemnăm precipitații sub formă de ninsoare la munte, în Maramureș, în Transilvania, în nordul Moldovei, mixte în Banat și Crișana, dar și intensificări ale vântului asociate în special la munte, cu rafale de 60-80 km/h, în zona înaltă, iar în zonele mai joase, 40-50 km/h.
La acest sfârșit de săptămână, în mod deosebit, valori ale temperaturilor maxime de la zero până la 10…12°, dar și minime mai ridicate comparativ cu intervalul anterior.
Dacă mâine dimineață contăm pe o minimă între – 8 până la 0 °C, sfârșitul de săptămână va aduce inclusiv în Capitală o minimă de – 2 până la 1 °C”
, a explicat directorul ANM.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button