Sănătate

BRAȘOV. Conflict reizbucnit la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie

  • memoriu.jpg
  • memoriu1.jpg
 

Conflictul dintre o parte dintre medicii Spitalului de Psihiatrie și Neurologie (SPCN) Brașov și managerul interimar dr. Nicușor Bîgiu (ginecolog detașat de la Maternitatea Brașov) e departe de a fi stins. După memoriul directorului medical, dr. Daniela Marinescu, o scrisoare deschisă semnată de câțiva medici, toți nedorind ca spitalul să fie unitate-suport COVID-19, alta a fostei coordonatoare a Secției de Psihiatrie Cronici Zărnești, un nou memoriu (foto 2 și 3) din partea a 11 medici a ajuns în spațiul public, fiind postat într-un articol de Remus Rădoiu, cel care a mai lansat în postări consecutive pe blog acuzații referitoare la spitalul menționat și în special la managerul acestuia.

În memoriu se readuce în discuție faptul că SPCN este unitate-suport COVID-19, medicii reclamând nu sunt specializați pe acest tip de patologie, că încalcă legea și codul deontologic efectuând acest tip de activitate, că înființarea unei secții ATI într-un spital cu acest tip de profil este absurdă: „În data de 01.04.2020 am demarat activitatea în secția COVID după o pregătire destul de sumară, cu acordul nostru tacit, dar obligați practic să prestăm această activitate, fără un anunț prealabil, măcar din ziua precedentă. Spitalul de Psihiatrie și Neurologie  este singurul spital monospecialitate din țară, alta decât bolile infecțioase și pneumologia, în care se desfășoară astfel de activitate”. Medicii acuză că astfel au fost nevoiți să renunțe la dreotul la viață privată, stând între 7 și 21 de zile departe de familii, la dreptul la liberă practică (nu mai pot acorda consultații în afara spitalului), că le este pericilitată sănătatea. Aceștia mai spun că nici nu sunt plătiți conform prevederilor legale, că au făcut gărzi neretribuite, dar obligatorii.
Ei au și câteva solicitări: „rugăm menționați perioada de timp în care vom mai trata pacienții în afara competenței noastre și modalitatea legală de acoperire a depășirii de competență, precum și condițiile în care se va desfășura actul medical; solicităm renunțarea la intenția declarată de a se înființa în secția COVID a unui serviciu ATI care ar complica foarte mult situația actuală, cu riscuri mult mai mari, îndepărtarea perspectivei de a reveni la normalitatea medicală și depășirea suplimentară a competenței de care dispunem”. (…) și încheie „Ne declarăm foarte nemulțumiți de modul în care ați gestionat în general această situație”.

Credit foto 2 și 3: Remus Rădoiu

Citiți și:

COVID-19 BRAȘOV. Managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie: Unii angajați nu respectă regulile de protecție

COVID-19 BRAȘOV. Discordie și fără coronavirus la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie

BRAȘOV. Medicii de la Neuro nu vor ca spitalul să devină unitate COVID-19. Scrisoarea deschisă…

COVID-19 BRAȘOV. Pacient cronic, găsit pozitiv la Psihiatrie secția Zărnești!

Update BRAȘOV. Un medic de la Psihiatrie face dezvăluiri, acuzând că a fost demis nejustificat

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare