Politic

USR Brașov cere prefectului să atace în instanţă o hotărâre a CJ

USR Brașov cere prefectului să atace în instanţă o hotărâre a CJ. USR Braşov a anunţat, vineri, că a solicitat prefectului judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii, să atace în instanţă o Hotărâre a Consiliului Judeţean prin care se modifică Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a CJ. Este vorba despre cea care limitează la cinci minute timpul în care consilierii judeţeni pot adresa interpelări conducerii instituţiei. Reprezentanţii USR consideră că prin promovarea acestei hotărâri, votată de consilierii PNL şi Pro România, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, „limitează abuziv drepturile consilierilor judeţeni”.

„Preşedintele Consiliul Judeţean Braşov a introdus în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CJ o limită de timp pentru interpelări de 5 minute per grup politic. Consiliul Judeţean Braşov devine astfel singurul din ţară unde consilierii care doresc să ia cuvântul în cadrul şedinţelor de plen, pentru a expune probleme venite din partea cetăţenilor pe care îi reprezintă, sunt obligaţi să se încadreze în câteva zeci de secunde. Mai mult decât atât, pentru că pe Adrian Veştea nu îl interesează interpelările consilierilor, a stabilit ca acestea să fie făcute la finalul şedinţei de plen, când el îl deleagă pe vicepreşedintele PNL (vicele liberal al CJ), pleacă din şedinţă şi închide transmisiunea live. Consilierii USR au depus astăzi (n. red. – vineri) o sesizare la Prefect prin care solicită analiza legalităţii acestor măsuri”, se arată în comunicatul USR Brașov.
USR Brașov cere prefectului să atace în instanţă o hotărâre a CJ. În adresa transmisă prefectului şi făcută publică de USR, oficialii formaţiunii cer prefectului Mihai Cătălin Văsii să atace în contencios administrativ hotărârea care modifică Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CJ Braşov.

Am analizat situaţia din alte judeţe şi nicăieri nu există o limitare a timpului de expunere a problemelor cetăţenilor. De reţinut este că doar grupul consilierilor PNL a votat pentru acest regulament. PSD s-a abţinut, pentru că este un abuz. Aşteptăm răspunsul Prefecturii şi vom apela la toate mijloacele legale pentru a opri acest abuz”, a declarat consilierul judeţean Ovidiu Paraschivescu.
USR reclamă de asemenea că oficialii conducerii CJ Braşov nu răspund nici interpelărilor scrise ale consilierilor în termenul legal de 10 zile lucrătoare, ei susţinând că sunt interpelări adresate inclusiv anul trecut, la care nu au primit răspuns niciodată.

„În mod total regretabil, am ajuns să avem la Brașov limitări rușinoase ale dreptului la cuvânt, mult mai constrângătoare decât în celelalte județe. Aceste noi «reguli» sunt cu dedicație pentru USR și pentru reducerea întrebărilor incomode (dar absolut firești!) ale colegilor mei din CJ. În Consiliul Județean reprezentăm zeci de mii de brașoveni și trebuie să ni se răspundă la întrebările adresate de consilierii USR în cadrul ședințelor publice ale CJ”, spune senatorul Irineu Darău, președintele USR Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button