Politic

BRAȘOV. Adrian Veștea, „rugat” de USR PLUS să respecte drepturile legale ale consilierilor județeni

 

Ședința de miercuri a Consiliului Județean Brașov, desfășurată în sistem mixt (online și prezență fizică în sala 120), a fost din nou una tensionată, chiar de la început, între consilierii județeni USR PLUS și președintele CJ, Adrian Veștea (PNL). Primul punct de pe ordinea de zi, unul banal, de rutină, a prilejuit rememorarea premierei „democratice” de la ședința din 27 mai: instituirea interdicției pentru aleșii județeni de a mai face interpelări verbale (detalii: BRAȘOV. Premieră „democratică”: consilierii județeni nu mai au dreptul la interpelări verbale (VIDEO)). Ridicarea dreptului de a mai vorbi în plen – în urma intervențiilor consilierilor județeni USR PLUS Erwan Joliff și Marius Stoianovici – fusese luată prin vot, la propunerea lui Adrian Veștea, la finalul acelei ședințe, fiind consemnată în procesul-verbal. Așa cum e cutuma, documentul a fost miercuri supus aprobării plenului. Un consilier județean USR PLUS, prezent în sala 120, unde se afla și conducerea CJ, a vrut să știe câte voturi împotrivă au fost, trei sau patru. „Câte vreți să fie?, a întrebat Veștea, la care alesul a replicat că dorește doar ca în acel proces-verbal să fie totul corect. consemnat „Majoritatea a votat pentru…”, a spus șeful CJ. „Majoritate zdrobitoare, am înțeles, domnule președinte, mulțumesc!”. În discuție a intervenit și Emanuel Dobrinoiu, tot de la USR PLUS: „Am citit procesul-verbal și reflectă realitatea: la propunerea dvs. s-a votat ca orice interpelare a consilierilor județeni să fie făcută doar în scris, punct care nu se afla pe ordinea de zi. În primul rând, vreau să spun că, cel puțin în ceea ce ne privește pe noi, cei din USR PLUS, interpelările nu sunt ofense aduse dvs. personal sau aparatului administrativ și nu sunt făcute înainte de a încerca să aflăm răspunsuri de la aparatul de specialitate. Prin ele aducem probleme pe care le sesizăm sau pe care ni le sesizează cetățenii. În acea ședință, domnule președinte Veștea, ați încălcat mai multe prevederi ale Codului Administrativ și ale Regulamentului Consiliului Județean,.Vreau să vă asigur că scopul interpelărilor este rezolvarea problemelor pe care le descoperim în timpul exercitării și acestea vor avea loc cât timp avem probleme de rezolvat și cât legea va permite interpelări. Vă cerem să respectați Codul Administrativ, drepturile consilierilor județeni și Regulamentul Consiliului Județean.

Președintele CJ nu a mai comentat și a supus votului procesul-verbal al ședinței din 27 mai, care a fost aprobat cu o abținere.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
4 luni în urmă

[…] interpelări conducerii instituţiei. Reprezentanţii USR consideră că prin promovarea acestei hotărâri, votată de consilierii PNL şi Pro România, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, […]

Back to top button