Politic

Primăriile din judeţul Braşov au atras 3,5 miliarde de lei prin Ministerul Dezvoltării (video)

Primăriile din judeţul Braşov au atras 3,5 miliarde de lei prin Ministerul Dezvoltării (video)

Primăriile din judeţul Braşov au atras, pe diferite programe naţionale guvernamentale, aproximativ 3,5 miliarde lei, potrivit datelor prezentate într-o conferinţă de presă de ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea. Acesta pregătește raportul pentru cele 10 luni la conducerea ministerului.

PNDL 1 şi PNDL 2 au un grad de implementare extrem de serios, vorbim de o sumă alocată pe parcursul anilor de 937.515.000 lei, din care au fost decontaţi 722.428.000 de lei şi avem un rest de decontat de 215 milioane de lei. Practic, avem 165 de obiective, din care 96 au fost deja recepţionate şi sunt în exploatare, ale căror beneficiari sunt unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Braşov. Pe programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”, care se adresează în special proiectelor de infrastructură – apă-canalizare, drumuri, poduri şi avem şi o secţiune pentru introducerea gazului metan – din judeţul Braşov au fost depuse 167 de proiecte, din care au fost eligibile 93, iar valoarea totală a acestora este 887.762.000 de lei, deci aproape cât cele două programe anterioare.(…) Avem 44 de proiecte care deja sunt contractate, în valoare de 486 de milioane de lei”, a afirmat Veştea.

El a precizat că în judeţul Braşov au fost depuse, pe programul „Anghel Saligny” – componenta privind infrastructura de gaze naturale, 14 proiecte, în valoare de 141 de milioane de lei.

În ceea ce priveşte programele cu fonduri europene derulate prin minister, Veştea a menţionat că prin Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) au fost semnate deja 107 contracte de către primari din judeţul Braşov.

Avem în subordine mai multe programe pe fonduri europene şi mă refer în special la cele de pe PNRR, unde, pe cele trei componente destinate autorităţilor publice locale, avem 107 contracte care sunt deja semnate, valoarea acestora fiind de 796 milioane de lei”, a precizat ministrul Dezvoltării

Totodată, acesta a menţionat că, la nivelul judeţului există 21 de proiecte derulate prin Compania Națională de Investiții (CNI), aflate în diverse stadii de implementare, cu o valoare de 1,11 miliarde de lei, precum şi proiecte ce vor fi realizate prin ANL sau prin Agenţia Naţională de Cadastru.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
ron
1 luna în urmă

Si statisticile cu hoții pnl psd udmr,pe când?
Și cu banii pierduți, furați sau fonduri neaccesate?!

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare