Politic

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European la CE, consideră că decizia ridicării MCV este „în mâinile statelor”

 

Decizia ridicării Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) este „în mâinile statelor”.

„Această decizie nu este în mâinile Comisiei Europene, este în mâinile statelor, în România. Şi am văzut aici, în ultimele luni şi ani, cum lucrurile s-au îndreptat într-o direcţie negativă. În ceea ce priveşte legislaţia privind corupţia, suntem foarte îngrijoraţi de ce se întâmplă aici. Trebuie să clarificăm faptul că aici este un guvern socialist, un guvern PSD-ALDE, şi de aceea socialiştii au responsabilitatea de a clarifica aceste puncte. De aceea, din nou, nu este intenţia noastră să continuăm, dar este situaţia de aşa natură, încât nu avem altă variantă. Guvernul român face în continuare probleme. Până nu vor ajunge la o înţelegere comună despre cum luptăm împotriva corupţiei…”, a declarat Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres.

Totodată, oficialul PPE susţine că Laura Codruţa Kovesi este un „candidat foarte puternic” la funcţia de procuror-şef al Uniunii Europene.

„În plus, vorbim despre selecţia procurorului-şef european, despre candidatul român, un candidat foarte puternic. Susţinem candidatul Parlamentului European. Este încă o bună şansă ca această candidată română să devină primul procuror-şef al Uniunii Europene. Cred că este o onoare pentru România, pentru o ţară care are încă întrebări esenţiale în prezent, ca cineva să aibă profilul, cunoştinţele şi susţinerea din toate grupurile importante din Parlamentul European de a fi finalist pentru acest post şi este o tragedie să vedem că guvernul român nu susţine demersul. Se întâmplă din motive de partid, din motive egoiste, de aceea, din nou, se confruntă cu probleme fundamentale”, a arătat Manfred Weber.

În opinia sa, fondurile europene ar trebui folosite pentru a pune presiune pe ţările care nu mai respectă regulile.

„Legislaţia este liberul arbitru al statelor, ca democraţii. Dar eu vorbesc aici de principiile fundamentale, de principiile de bază şi cred că fondurile (europene- n.r.) ar trebui folosite pentru a pune presiune pe ţările care nu mai respectă regulile. Acesta este mecanismul meu pentru statul de drept, într-un fel: 1 – evaluare individuală, 2 – Curtea Europeană de Justiţie şi 3 – fondurile, ca un tip de sancţiune. Aceasta este propunerea pe care o prezentăm”, a subliniat oficialul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare