Politic

BRAȘOV. Un primar și un fost viceprimar din județ, acuzați de incompatibilitate

  • agentia-nationala-de-integritate_2.jpg

Agenția Națională de Integritate a anunțat, astăzi, că a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 18 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010. Printre cei vizați se numără doi politicieni din județul Brașov:

1. POPA ZACHIU, primar al com. Dumbrăvița, jud. Brașov

Potrivit ANI, acesta „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 octombrie 2016 – 08 septembrie 2020, întrucât a deținut calitatea de membru în C.A. al Grădiniței cu Program Normal Dumbrăvița, consiliu din a cărui componență a făcut parte și cumnata persoanei evaluate, director al unității de învățământ, încălcând astfel, prevederile art. 7, alin. (4), lit. a) din Ordinul nr. 4619/2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și funcționare a consiliului de administrație din unitățile de învățământ preuniversitar”.

2. BODEAN GHEORGHE, fost viceprimar al com. Bod, jud. Brașov

Conform ANI, „deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterii, persoana evaluată a participat la deliberarea și adoptarea a două Hotărâri ale C.L. în data de 30 aprilie 2020, respectiv în data de 26 noiembrie 2020 privind aprobarea punerii la dispoziția asociației în cadrul căreia acesta deținea calitatea de membru fondator/funcția de secretar a unui spațiu situat în comuna Bod. Ulterior, în baza Hotărârii C.L. din data de 26 noiembrie 2020, a fost încheiat un contract de închiriere la data de 08 decembrie 2020.
Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 228, alin. (1), lit. f) și alin. (2) din O.U.G. nr. 57/2019”.

Găsiți AICI date despre celelalte persoane.

Reprezentanții ANI au anunțat că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Popa Zachiu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button