Politic

Ana Loredana Predescu (AUR): „Veștea sabotează NATO”

Ana Loredana Petrescu (AUR): „Veștea sabotează NATO”

Deputata AUR Ana Loredana Predescu, candidată la șefia CJ Brașov, spune că podul de la Voila-Cincu reprezintă un alt episod din „Brașov-județul marilor proiecte” (sloganul lui Adrian Veștea, președinte timp 7 ani și candidat la șefia CJ Brașov), abandonate și lăsate de trei ani în degradare de administrația PNL a Consiliului Județean.

Imaginile nu sunt din Ucraina, sunt ruinele podului de la Voila – Cincu, obiectiv de importanță strategică pentru trupele NATO, care zace în aceasta stare de peste trei ani. Soldații americani, militarii NATO, care veneau să desfășoare operațiuni la baza militară de la Cincu, utilizau frecvent acest pod. 3.000 – 5.000 de militari. Acum, ocolesc cinci kilometri pentru a putea ajunge la bază. Tocmai am aniversat 20 de ani de la intrarea României în NATO. Cum? Cu un pod inexistent spre o bază militară NATO? Este o palmă dată Brașovului, țării, chiar NATO. Ne facem de râs! Dacă nu am fi știut că este vorba despre nepăsare și incompetență, poate unii dintre noi am fi fost tentați să credem că administrația liberală are alte preferințe geopolitice. Mai în glumă, mai serios, pot spune că Veștea sabotează NATO”, a afirmat deputata, într-o conferință de presă, unde a prezentat și un filmuleț făcut de ea, la fața locului.

Candidata AUR spune că s-a deplasat acolo la solicitarea cetățenilor din zonă, afectați de asemenea de lipsa podului, alternativa fiind un pod de la Cincșor, care înseamnă și pentru ei un ocol, dar și un pericol, pentru că stă să se prăbușească.

M-am dus acolo la solicitarea unor oameni cu spirit civic, care au încercat să afle răspunsuri despre podul spre Cincu, mai ales că elementele din care va fi reconstruit zac pe mailul Oltului, dar au fost dați afară, și de la Primărie, și de la Consiliul Județean. Podul de la Cincșor se poate prăbuși oricând, au pus ei bolovani, parapeți și acum au dosare penale, că ar fi blocat un drum”, a subliniat deputata.

Doi ani au durat negocierile pentru dărâmarea podului între Consiliul Județean Brașov și Hidroelectrica. Dacă valoarea inițială a investiției, calculată în 2017, era de 16 milioane de lei, între timp, a ajuns la suma de 27 de milioane de lei, deoarece costurile de execuție au crescut. Este dovada marilor proiecte realizate de actualul ministru al Dezvoltării, domnul Adrian Veștea, care a semnat atât dărâmarea, cât și proiectul de reconstruire a podului”, a încheiat Ana Loredana Predescu.

În 2023, când a fost demolat vechiul pod „NATO”, fiind detonat (detalii aici), constructorul şi proiectantul noului pod de peste râul Olt, dintre localităţile Voila şi Cincşor (care va deservi şi baza militară de la Cincu), au considerat că este suficientă consolidarea fundaţiilor, dar după verificări, specialiştii au constatat că betonul din care fundațiile pilonilor au fost realizate este într-o stare precară, astfel că este nevoie de refacerea lor.



Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
mihai
26 zile în urmă

Lore,
minte de bibilica ai, la ce-ti mai trebuie tie consiliu judetean? Iti dau e o insigna cu acel consiliu si e de ajuns sa o porti!

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare