Gastronomie

Un desert simplu și delicios propus de Chef Roxana Blenche

Un desert simplu și delicios propus de Chef Roxana Blenche.

Este vorba de langoș cu magiun de prune și nucă măcinată. Cunoscut și sub denumirea de scovergi sau turte, acest preparat este foarte popular în țara noastră.

Iată ingredientele necesare pentru aluat: 2 linguri de sare cu vârf; 2 linguri de zahăr; 40 g drojdie proaspătă; 1 ou; 300 ml lapte; 1 kg făină; 50 ml ulei de floarea soarelui; apă – treptat în funcție de cât cere făina.

Ingredientele pentru topping sunt: magiun de prune; nucă proaspăt măcinată.

Un desert simplu și delicios propus de Chef Roxana Blenche

Apreciatul bucătar a dat detalii și despre modul de preparare: „1. Încălziți puțin laptele şi adăugați zahărul. 2. Adăugați drojdia şi lăsați să acționeze câteva minute. 3. În bolul de mixer adăugați făina, oul şi laptele cu drojdie. 4. Începți procesul de frământare, adăugând apă treptat. 5. Adăugați uleiul şi sarea. 6. Frământați bine. 7. Transferați aluatul într-un vas şi lăsați-l la dospit 1h. 8. Ungeți masa de lucru cu ulei de floarea soarelui. 9. Întindeți bine aluatul (170 g/langoş) cu ajutorul degetelor (nu se întinde cu sucitorul) 10. Prăjiți langoşii într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui pe ambele părți. 11. Ungeți langoşii cu magiun de prune. 12. Puneti deasupra nuca proaspăt macinată. Dacă nu vă place nuca proaspăt măcinată, puteți să presărați și fulgi de cocos”.

Roxana Blenche, care a devenit cunoscută în România în urma show-ului Chefi la Cuțite, are propria emisiune culinară la Antena 1.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button