Gastronomie

Rețeta fină a lui Nicolai Tand / „O să-i impresionați pe cei dragi vouă”

Rețeta fină a lui Nicolai Tand.

Este unul dintre cei mai buni bucătari din România. Este văzut deseori la Neatza, matinalul Antenei 1, fiind una dintre variantele luate în calcul pentru a fi jurat la Chefi la cuțite, din sezonul 13.

Rețeta fină a lui Nicolai Tand

Chef-ul a propus pui cu velouté de morcovi. Adică un piept de pui proaspăt și gătit gustos și servit alături de o cremă foarte, dar foarte fină și aerată de morcov.

„Este o rețetă cu care vă spun sigur că o să-i impresionați pe cei dragi vouă ”, a precizat Nicolai Tand.

Iată ingredientele și modul de preparare: 👇🏻

500g piept de pui – 2 bucăți întregi de piept

500g morcovi

200g ricotta

1 pachet de unt

1l de lapte

Curcuma

Cimbrișor

Usturoi

Un pic de vin

Ulei

Bulgur fin (sau cușcuș).

Rețeta fină a lui Nicolai Tand

„Puiul se trage la tigaie împreună cu un pic de unt, un pic de ulei, usturoi, cimbrișor, sare și piper. După ce puiul prinde culoare frumoasă pe toate părțile, adăugăm un pic de vin, un pic de apă și punem capac la tigaie și-l lăsăm până când este gata. Separat, punem la fiert morcovul curățat, împreună cu un pic de lapte, apă și sare. Când e aproape gata fiert morcovul, adăugăm puțină curcuma pentru culoare și aromă. Când e gata fiert, blendăm împreună cu untul. Blendăm bine și eventual îl tragem și printr-o sită, ca să fie foarte fin. Velouté-ul de morcovi trebuie să aibă textură foarte, foarte fină, cremoasă, chiar spumoasă. Se servește puiul lângă velouté de morcov, iar peste cremă se așează frumos o lingură de ricotta. Se poate servi și cu bulgur – cu 15 minute înainte să fie gata puiul și crema de morcov se pune bulgurul la înmuiat în apă fierbinte. Astfel va fi gata odată cu celelalte preparate ale acestui dish”, a explicat Nicolai Tand.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
6 luni în urmă

[…] cu magiun de prune și nucă măcinată. Cunoscut și sub denumirea de scovergi sau turte, acest preparat este foarte popular în țara […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare