Gastronomie

Un brașovean de la Sergiana, în echipa Măcelari de Elită ce va reprezenta România la Paris

Un brașovean de la Sergiana, în echipa Măcelari de Elită ce va reprezenta România la Paris.

Echipa Măcelari de Elită, care va reprezenta România în acest weekend la World Butchers’ Challenge 2025 de la Paris, a pregătit pentru competiţie 150 de preparate (110 realizate de seniori și 40 de juniori) ce provin din toate regiunile unite de Munții Carpați.

Echipa este formată din măcelari din mai multe regiuni ale țării, așa că fiecare membru al echipei a venit cu ideile lui, care s-au metamorfozat în produsele cu care vom concura. A fost o provocare atât pentru ei, cât și pentru mine acest proiect. M-a ambiționat ideea de a ne confrunta cu cele mai importante țări din lume, a declarat Marius Verdeși, designerul culinar al echipei, potrivit Clujenii.ro.

Un braşovean de la Sergiana | MyTex.ro

Sunt convins că masa de prezentare a României va fi cea mai reușită și vom surprinde într-un mod plăcut juriul, a declarat Gelu Vișan, cel care a gestionat partea de rețete cu care ţara noastră participă în concurs.

Credem mult în acest proiect, în această călătorie la Paris. O să facem tot posibilul să arătăm că în România sunt adevărați profesioniști și o să dăm totul în competiție, așa cum am dat la antrenamente”, a spus căpitanul echipei, Gabriel Arghir.

Un brașovean de la Sergiana, în echipa Măcelari de Elită ce va reprezenta România la Paris

Cei de la Măcelari de Elită îşi vor arăta măiestria în competiţie în zilele de 30 și 31 martie, la Paris Expo Porte de Versailles. Vor reprezenta România în Franţa următorii: Gabriel Arghir (Macelleria Torelli, Torino, Italia), Sandu Mirea (Auchan, Drumul Taberei, București), Ciprian Irimia (Raitar, Suceava), Adrian Petre (Carne și sare, București), Georgian-Marius Petre (Cathedral Distribution, Buzău), Bíró János László (Petry, Târgu-Mureș), Cătălin Angheru (antreprenor, București), Florin Stîngă (Sergiana, Brașov), Alin Moldovan (Boo.bburger, Cluj), Paul Cordea (Moldovan Carmangerie, Cluj.

Un braşovean de la Sergiana | MyTex.ro

World Butchers’ Challenge a debutat ca o întrecere între echipe de măcelari din Noua Zeelandă și Australia. Este un eveniment ajuns la a opta ediție și care adună anul acesta în concurs 14 țări: Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Franța, Germania, Italia, Islanda, Marea Britanie, Irlanda, Noua Zeelandă, România, Spania și Statele Unite ale Americii.

Foto: Clujenii.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre


0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button