Gastronomie

Maioneză de post – trei rețete simple

Maioneza de post se folosește în multe preparate, mai ales în perioadele când nu se mănâncă „de dulce”. Aceasta este o opțiune și pentru persoanele care au alergie la ouă sau pentru cele care urmează o dietă vegană. Iată câteva rețete pentru maioneză de post gustoasă și cremoasă:

1. Maioneză de post cu lapte de soia

🔹 Ingrediente:

  • 100 ml lapte de soia (neîndulcit)
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 linguriță muștar
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Sare și piper după gust

🔹 Mod de preparare:

  1. Într-un bol înalt, pune laptele de soia și muștarul.
  2. Folosind un blender vertical, mixează și adaugă uleiul treptat, până devine cremos.
  3. Adaugă zeama de lămâie, sarea și piperul, apoi mai mixează puțin.

2. Maioneză de post cu aquafaba (zeamă de năut)

🔹 Ingrediente:

  • 50 ml aquafaba (zeama dintr-o conservă de năut)
  • 150 ml ulei
  • 1 linguriță muștar
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Sare și piper după gust

🔹 Mod de preparare:

  1. Pune aquafaba și muștarul într-un bol înalt.
  2. Mixează cu blenderul vertical și toarnă uleiul treptat.
  3. Când se îngroașă, adaugă zeama de lămâie, sarea și piperul.

3. Maioneză de post cu cartof fiert

🔹 Ingrediente:

  • 1 cartof mediu fiert și răcit
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță muștar
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Sare și piper după gust

🔹 Mod de preparare:

  1. Pasează cartoful fiert până devine cremos.
  2. Adaugă muștarul și începe să mixezi, turnând uleiul treptat.
  3. La final, adaugă zeama de lămâie, sarea și piperul.

Toate aceste variante sunt delicioase și potrivite pentru salate sau sandvișuri. Vezi și: Trei rețete simple cu vinete, pentru post


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button