Gastronomie
Maioneză de post – trei rețete simple

Maioneza de post se folosește în multe preparate, mai ales în perioadele când nu se mănâncă „de dulce”. Aceasta este o opțiune și pentru persoanele care au alergie la ouă sau pentru cele care urmează o dietă vegană. Iată câteva rețete pentru maioneză de post gustoasă și cremoasă:
1. Maioneză de post cu lapte de soia
🔹 Ingrediente:
- 100 ml lapte de soia (neîndulcit)
- 200 ml ulei de floarea-soarelui
- 1 linguriță muștar
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Sare și piper după gust
🔹 Mod de preparare:
- Într-un bol înalt, pune laptele de soia și muștarul.
- Folosind un blender vertical, mixează și adaugă uleiul treptat, până devine cremos.
- Adaugă zeama de lămâie, sarea și piperul, apoi mai mixează puțin.
2. Maioneză de post cu aquafaba (zeamă de năut)
🔹 Ingrediente:
- 50 ml aquafaba (zeama dintr-o conservă de năut)
- 150 ml ulei
- 1 linguriță muștar
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Sare și piper după gust
🔹 Mod de preparare:
- Pune aquafaba și muștarul într-un bol înalt.
- Mixează cu blenderul vertical și toarnă uleiul treptat.
- Când se îngroașă, adaugă zeama de lămâie, sarea și piperul.
3. Maioneză de post cu cartof fiert
🔹 Ingrediente:
- 1 cartof mediu fiert și răcit
- 100 ml ulei
- 1 linguriță muștar
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Sare și piper după gust
🔹 Mod de preparare:
- Pasează cartoful fiert până devine cremos.
- Adaugă muștarul și începe să mixezi, turnând uleiul treptat.
- La final, adaugă zeama de lămâie, sarea și piperul.
Toate aceste variante sunt delicioase și potrivite pentru salate sau sandvișuri. Vezi și: Trei rețete simple cu vinete, pentru post
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

