Cârnați de casă – rețetă simplă și gustoasă
Cârnați de casă – rețetă simplă și gustoasă.
Cu un gust bogat și foarte aromat, cârnații de casă din carne de porc sunt mult mai ușor de făcut decât îți imaginezi. În plus, cârnații de casă nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Cârnați de casă – rețetă simplă și gustoasă
De ce ai nevoie:
- 2 kilograme de carne de porc (alege o pulpă fara os);
- 400-500 de grame de slănină;
- 200 de mililitri de vin roșu (poți folosi și supa de carne sau apa);
- 5-6 căței de usturoi;
- 20 de grame de boia dulce;
- 20 de grame de boia iute;
- 1 linguriță de cimbru măcinat;
- condimente pentru carnea tocată;
- sare și piper după gust;
- mațe subțiri (de porc sau de oaie).
Taie carnea și slănina cubulețe și amestecă-le cu mirodeniile din lista de ingrediente. Pisează cățeii de usturoi și adaugă-i la carnea condimentată, alături de vin. Dacă nu ai vin roșu, poți folosi și o supă de carne (în care ai fiert câteva bucățele de carne cu legume) sau, și mai simplu, o cană cu apă.
Amestecă toate ingredientele de mai multe ori, astfel încât sa pătrundă bine condimentele în carne, apoi trece această compoziție prin mașina de tocat, după ce i-ai atașat, în prealabil, accesoriul pentru cârnați. Umple mațele pe rând, având grijă să nu pui umplutură în exces și să dea pe dinafară. La final, prinde capetele cârnaților într-un nod și lasă-i peste noapte (prinși cu sfoară de un băț sau pe un platou) să se scurgă de grăsime la loc răcoros. După ce s-au uscat (verifică să fie bine uscată membrana sau învelișul lor exterior), depozitează-i la congelator dacă planuiești să-i păstrezi mai mult timp înainte de a-i găti.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.