Gastronomie

Ce se pune în zacuscă pentru a trece cu bine peste iarnă / Rețetă clasică

Ce se pune în zacuscă pentru a trece cu bine peste iarnă.

Zacusca de vinete este unul dintre cele mai iubite preparate. Majoritatea gospodinelor îl pregătesc, dar puține știu care este secretul unui preparat de succes. E nevoie de un ingredient ce va schimba complet gustul, te va ajuta să obții o zacuscă exact ca la carte și, în plus, păstrează produsul în condiții foarte bune pentru iarnă, așa cum a informat playtech.ro.

Ingrediente:

  • 10 kg vinete – 3,8 kg coapte și scurse
  • 5 kg ardei capia + 2 kg
  • ardei gras galben și roșu – 2,520 kg copt și scurs
  • 1 kg pastă de roșii
  • 2 kg de ceapă roșie
  • 1,8 l ulei
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin

Ce se pune în zacuscă pentru a trece cu bine peste iarnă

Este vorba de foile de dafin, care adaugă o aromă distinctă și plăcută mâncării. Pe lângă faptul că este un element tradițional bucătăriei românești, are și un parfum special.

Foile de dafin conțin compuși naturali, precum uleiuri esențiale, care au proprietăți antimicrobiene și antioxidante. Acești compuși pot ajuta la prevenirea producerii bacteriilor și mucegaiului în timp, contribuind la o mai bună conservare a preparatelor pe termen lung.

Unii adaugă și ardei iute în zacusca de vinete, dacă le place gustul picant.

Modul de preparare

Spală vinetele și ardeii. Îndepărtează codițele și coace-le pe o plită, pe grătar sau în cuptorul preîncălzit la 200°C. Întoarce-le din când în când pentru a se coace uniform. Acest pas poate dura aproximativ 30-40 de minute, în funcție de dimensiunea legumelor.

După ce s-au copt, scoate vinetele și ardeii, așează-le într-un bol acoperit cu un capac sau cu folie de plastic. Lasă-le să stea astfel timp de aproximativ 15-20 de minute. Acest proces va ajuta la desprinderea mai ușoară a cojilor.

În timp ce se răcesc, poți curăța cepele și să le tai mărunt. Poți folosi un blender sau robot de bucătărie pentru a le toca fin. Într-o tigaie mare, încinge uleiul la foc mediu și călește ceapa.

Taie vinetele în bucăți mai mici și îndepărtează semințele de la ardei, apoi taie-i și pe ei mărunt.

Adaugă bucățile de vinete și ardei în tigaie și amestecă bine cu ceapa călită. Lasă-le să se călească împreună timp de aproximativ 10-15 minute, amestecând din când în când.

Adaugă roșiile tocate sau conserva de roșii în tigaie, ajustează sarea și piperul după gust și adaugă și ardeiul iute.

Lasă zacusca să fiarbă la foc mic spre mediu, amestecând ocazional pentru a evita arderea, timp de aproximativ 1-2 ore sau până când zacusca devine groasă și consistentă. Poți adăuga oțet, dacă dorești să îi dai o notă acrisoară.

Când zacusca are consistența dorită, ia tigaia de pe foc și las-o să se răcească. Abia apoi o poți pune în borcane.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
6 luni în urmă

[…] pentru Fanatik, Laurențiu Neamțu a dezvăluit un secret atunci când se prepară o rețetă de pește la grătar: „Ca să nu se lipească de tigaie sau grătar, după ce gătiți carnea, […]

5 luni în urmă

[…] de casă – rețetă simplă și […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare