Lifestyle

Cristina Bălan a născut acasă, în cadă

Cristina Bălan a născut acasă, în cadă. Câștigătoarea de la „Vocea României” a povestit experiența sa în emisiunea lui Teo Trandafir. Artista și-a dorit să nască acasă. Ea mai are doi băieți, gemeni, diagnosticați cu Sindrom Down. Cristina Bălan susține că nașterea gemenilor a fost traumatizantă și că medicul cu care a născut ar fi fost brutal. Din acest motiv, a vrut să nască fetița acasă.

„Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine, pentru că a și venit prematur. În afară de asta, nu am născut cu medicul care mi-a urmărit sarcina, ci cu un medic de gardă, care a fost brutal. Acum mi-am dorit foarte mult să am doula, care este o specialistă în nașteri și nu numai, adică și postpartum se ocupă de mămică și prenatal. Sunt câteva întâlniri, ne cunoaștem, vorbim, răspunde la orice nelămurire, este suport emoțional, psihic, dar bineînțeles că și fizic.
Am fost monitorizată cât a fost necesar (n.r. – la medic), tocmai pentru că mi-am dorit să fiu sigură că este întors copilul în poziția care trebuie”, a povestit Cristina Bălan, în emisiunea „Teo Show”.

Fetița ei s-a grăbit să vină pe lume, așa că nașterea nu a durat mult.
„N-am mai apucat să umplem bazinul și am născut în cadă. Cada era dezinfectată, să ne înțelegem. A fost exact cum mi-am propus, cum am vizualizat. În momentul în care nu este medicată nașterea, când nu primești medicamente, intri așa într-o altă sferă. Eu eram în lumea mea, deci nu aș putea să spun acum că mai țin minte mare lucru, decât că era doula lângă mine, mă mângâia, îmi făcea masaj, dar nu aș putea să spun ce a făcut exact, știu doar că mă bucuram de acel moment, chiar dacă era cu dureri”, a explicat artista.

Provocări la alăptare

Cântăreața a avut probleme la alăptare, spre surprinderea ei.
„Marea mea surprindere a fost că am întâmpinat provocări în alăptare, eu, care am alăptat gemeni. Mai mult decât atât, pe gemeni am reușit să-i aduc la sân după biberon, ceea ce – pentru cunoscătoare – este și mai complicat. Da, am avut ceva de furcă de această dată, în sensul că n-am fost suficient de atentă și am ajuns la o angorjare masivă a sânilor, urmată de o mastită, cu înroșire a sânului, febră cu frisoane, stare generală de rău.

Dar nu am întrerupt alăptarea, m-am informat, am căutat tratamente potrivite pentru mine, am consultat și doula cu care am născut și am reușit să trec peste. În afară de asta, am avut răni, ragade cum li se mai spune. Mă durea îngrozitor când puneam copilul la sân, dar am strâns din dinți și am continuat, pentru că era mai important să alăptez decât orice disconfort. Și știam că voi trece peste, așa mi-am propus și așa a și fost. În prezent fac și stocuri de lapte”, a mai povestit Cristina Bălan.Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button