Expres

„Zestrea” de 79 de milioane de lei a Aeroportului Brașov încredințată regiei omonime

„Zestrea” de 79 de milioane de lei a Aeroportului Brașov încredințată regiei omonime. Așa cum anunțam aici, pe ordinea de zi a ședinței de plen a Consiliului Județean Brașov s-au aflat luni și patru proiecte referitoare la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav și la regia autonomă omonimă, care îl are în administrare.
Odată cu declararea sa ca fiind de interes public județean, Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav” primește în administrare bunuri mobile de natura activelor fixe corporale, în valoare totală de aproape 79 de milioane de lei.

Este vorba despre echipamente, dotări și alte bunuri, în valoare de 41.742.806,22 lei, care sunt încorporate în imobilele deja trecute în proprietatea publică, ce e firesc să urmeze același regim juridic. 37.238.737,41 lei valorează alte echipamentele și instalații deja aflate la Aeroport.

Acestea au fost achiziționate de către Consiliul Județean și au fost dat în administrare Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav”.

„Am declarat de interes public județean Regia Autonomă Aeroportul Brașov. Am transmis toate bunurile mobile sau imobile pentru a le putea utiliza în perspectiva operaționalizării acestui obiectiv. Anul acesta se va finaliza amplasarea echipamentelor de radionavigație și urmează verificarea acestor echipamente din zbor, prin acel avion de calibrare al Autorității Aeronautice Române, zbor care se va desfășura în decembrie”.

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean

Cheltuielile pentru salarii se vor diminua

Consilierii județeni au aprobat și proiectul de rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli al Regiei pe anul 2022. Cheltuielile pentru salarii se vor diminua cu 216,74 de mii de lei.

Banii sunt pentru suplimentarea cu aceeași sumă a cheltuielilor pentru servicii executate de terți. E vorba despre :

  • determinarea declinației magnetice – 52,5 mii lei
  • asocierea unui cod IATA – 28,5 mii lei
  • publicare AIP, date aerodrome – 145,77 mii lei
  • plata de utilizare a spectrului ANCOM – 1.000 de lei

Publicaţia de informare aeronautică (AIP) este destinată în principal pentru îndeplinirea cerinţelor internaţionale de schimb de informaţii aeronautice cu caracter de durată, esenţiale pentru navigaţia aeriană.
Un cod de aeroport IATA sau identificator de locație este un cod format din trei litere ce desemnează mai multe aeroporturi din lume, definit fiind de către International Air Transport Association (abreviat: IATA, în traducere: Asociația Internațională de Transport Aerian).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

AR FI INTERSANTĂ GRILA DE SALARIZARE A ACESTOR VIITORI BUGETARI. CU CÂT VOR SECĂTUI BUGETUL LOCAL?

DA, DA, PENTRU CĂ SE VA VEDEA, CURÂND, CĂ VA FI O GAURĂ NEAGRĂ A JUDEȚULUI. LA FEL CA CELELALTE AEROPORTURI DIN ȚARĂ.

Mama lui Barbu Gh
1 an în urmă

Of, of! Iertati-l pe Gigel. De mic era asa mai prostalete. Nici nu stie ce gangaveste. Si-a batut joc si pramatia aia de Putin de el. Eh!

1 an în urmă

[…] activitate intensă la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. În aceste zile se lucrează la realizarea marcajelor și inscripționărilor pe suprafețele de […]

Citeşte şi...
Close
Back to top button