Expres

Week-end cu furtuni în țară

Week-end cu furtuni.

Potrivit celor de la Meteo&Radar, vremea va fi caldă în acest sfârșit de săptămână în cea mai mare parte a țării. Temperaturile vor urca până la 26-29 de grade Celsius. După amiaza, se va înnora în multe zone, iar local vor fi averse de ploaie și furtuni.

Week-end cu furtuni

Astăzi, 26 mai, va fi vreme frumoasă în prima parte a zilei, deși izolat sunt posibile câteva furtuni. Începând cu orele prânzului, cerul se va înnora în multe zone, iar local vor fi averse de ploaie, însoțite de descarcări electrice. La fel ca zilele trecute, furtunile vor avea un caracter local. Cele mai puternice averse sunt așteptate în zonele de munte, dar și în localitățile situate la altitudine, unde se pot acumula cantități de apă de 25-40 l/mp.

Sâmbătă, 27 mai, vor fi posibile averse și furtuni locale în aproape toate provinciile. Riscul va fi mai ridicat în sud-vestul țării, în special în sudul Banatului și nordul Olteniei, unde, izolat, se pot semnala vijelii și căderi de grindină de dimensiuni mici. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade. De asemenea, în Moldova și, local, în Banat și Crișana, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale până la 40-50 km/h.

Duminică, 28 mai, ploile și furtunile vor afecta mai ales sudul și vestul țării. În sud-est, vântul se va intensifica, iar rafalele maxime vor atinge 40-60 km/h.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Week-end cu furtuni în țară […]

Back to top button