Expres

[ViDEO] BRAŞOV. Salvatorii montani vor primi, în premieră, normă de hrană

 

Membrii formațiilor din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov vor primi indemnizații și salarii majorate începând din această lună, după ce consilierii județeni au aprobat o hotărâre în acest sens în ședința de plen de marți seara.
Hotărârea respectivă vizează stabilirea indemnizației de periculozitate și a indemnizației de hrană, pe perioada activității de patrulare, precum și de salvare în munți constând în căutarea, acordarea primului ajutor medical și transportul accidentatului.

Astfel, potrivit Hotărârii de Consiliu Județean (HCJ), pentru intervențiile pe pârtiile de schi este prevăzută suma de 50 lei/acțiune/ persoană, iar pentru intervențiile în alte zone suma crește la 75 lei/acțiune/persoană zi. Pentru patrulare, salvatorii vor primi câte 59 lei/zi/persoană, iar valoarea indemnizației de hrană a fost stabilită la 30 lei/persoană/acțiune/zi. Aceste sume se acordă numai în zilele în care participă la acțiuni de patrulare, căutare și/sau salvare.

Până acum, pentru intervențiile pe pârtiile de schi, indemnizația era de 33lei/acțiune/persoană, 50 lei/acțiune/persoană pentru intervenții în alte zone și 39 lei/zi/persoană indemnizație pentru patrulare.

Tot în ședința de marți, plenul Consiliului Județean a aprobat majorarea cu 20% a salariilor personalului Serviciului Public Județean Salvamont. „Aceste creșteri de indemnizații înseamnă foarte mult pentru salvatorii montani. Este o mărire de 50% a indemnizațiilor și pentru prima dată se acordă indemnizația pentru hrană. Acești bani sunt bineveniți în condițiile în care salariile nu sunt mari”, a declarat directorul Salvamont Brașov, Ciprian Pais (video).

Serviciul Public Județean Salvamont Brașov are organigramă 17 posturi, din care două de conducere și 15 de execuție și este coordonat de președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov. În județ există două formațiuni Salvamont, una la Săcele pentru masivele Piatra Mare și Ciucaș, și una în orașul Victoria pentru Masivul Făgăraș, partea aflată în județul Brașov. Cele mai grele intervenții sunt în Masivul Făgăraș, iar în perioada de vară în zona Canionului Șapte Scări, unde numărul de turiști ajunge la 2.000 în zilele de weekend.
În caz de calamități sau urgențe diverse, Serviciul Public Județean Salvamont participă, împreună cu alte formații din țară, în orice masiv în care este solicitată prezența de către instituțiile abilitate, potrivit sursei citate.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button