Expres

USR Brașov, îngrijorări și solicitări pentru Aeroport

USR Brașov, îngrijorări și solicitări pentru Aeroport. Preşedintele USR Brașov, senatorul Irineu Darău, cere ca unul dintre consilierii judeţeni ai partidului din care face parte să participe la întâlnirile de lucru dintre Consiliul Judeţean Braşov, Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav şi ROMATSA, „în vederea identificării de soluţii rapide pentru extinderea programului de funcţionare a aeroportului”.
De asemenea, „consilierii USR au solicitat prezentarea unei analize asupra fluctuaţiei de personal din cadrul aeroportului, mai ales în contextul viitoarei extinderi a programului de zbor, întrucât există motive de îngrijorare cu privire la nivelul actual de salarizare şi interesul personalului tehnic pentru continuarea colaborării cu aeroportul”.
USR a solicitat și să afle care e stadiul tuturor concursurilor de angajare, inclusiv numărul de candidaţi pentru fiecare dintre poziţiile deschise, tot pentru a înţelege dacă sunt sau nu justificate îngrijorările privind capacitatea de a atrage personal calificat.
De asemenea, senatorul braşovean a solicitat achiziţia unei rampe de acces în aeronave pentru persoanele cu mobilitatea redusă sau handicap locomotor, „o condiţie absolut necesară pentru pretenţiile unui aeroport internaţional în plin proces de extindere a rutelor aeriene”.
Totodată, Irineu Darău a anunţat că „în calitate de senator, am făcut demersuri în ultimul timp pentru a înţelege cum funcţionează lucrurile: am mers în audienţă la conducerea Romatsa, adresez întrebări, am înţeles cum funcţionează turnul virtual, voi merge la Arad pentru a vedea cum funcţionează controlul traficului de la distanţă. Voi merge, de asemenea, în Norvegia, făcând parte din grupul de prietenie cu această ţară, unde există practica operării multor aeroporturi de la un singur punct de comandă virtual. Alături de colegii din Consiliul Judeţean, propunem soluţii şi adresăm întrebări care să împingă lucrurile înainte. Ştim că faza operaţionalizării aeroportului, până la performanţă reală şi profitabilitate, este cea mai grea şi îndelungată”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button