Expres

Un student, o șagunistă și profesorul ei, premii de câte 15.000 de lei

Un student, o șagunistă și profesorul ei, premii de câte 15.000 de lei. Două premii I şi un premiu II au primit elevii şi studenţii din Brașov la Gala premiilor „Henri Coandă”. Festivitatea a avut loc la Palatul Victoria, în Capitală. Gala premiilor „Henri Coandă” este un program al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care susţine şi promovează performanţa tinerilor din România (detalii aici).
Braşoveanca Timea Lorincz (foto 2), absolventă a Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”, a primit Premiul I la Gala premiilor „Henri Coandă”. Alături de ea, recompensat a fost şi Mircea Tănăsescu, profesorul care a coordonat-o. „Anul trecut am câştigat locul întâi în Statele Unite la un concurs organizat de NASA. A trebuit să creez un proiect de 55 de pagini, un fel de licenţă despre o staţie spaţială care să poată găzdui oameni în spaţiu”, a spus tânăra, despre care am relatat aici.
Timea şi profesorul ei au fost recompensaţi cu câte 15.000 de lei fiecare. Din toamnă, Timea vrea să devină studentă în Germania. „Urmează să mă înscriu la Universitatea Tehnică din Munchen, primăvara aceasta am sărit un an pentru că am învăţat germană ca să mă pot înscrie şi urmează, sper eu, dacă mă vor accepta, să studiez la Facultatea de Inginerie Aerospaţială”, a mai explicat fosta şagunistă.
Un student, o șagunistă și profesorul ei, premii de câte 15.000 de lei. Premiul I l-a mai obţinut şi Mihai Florian Miu, pentru distincţia obţinută la o competiţie națională de invenţii.
Din Braşov, recompensat a fost şi Ştefan Dumitrescu, elev al Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă” (despre care ați putut citi aici), pentru rezultatul obţinut, în 2022, la Olimpiada Internaţională de Biologie. El a primit premiul II, în valoare de 9.000 de lei.
De asemenea, a fost premiată, în calitate de mentor, și Mihaela Badea, de la Universitatea Transilvania din Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button