Expres

Un fost deputat cere statului despăgubiri de 400.000 de euro

Un fost deputat cere statului despăgubiri de 400.000 de euro

Ioan Oltean, fost deputat PDL și PNL cu șase mandate în Parlamentul României, cere în instanță daune de 400.000 de euro, după ce viața sa ar fi fost grav afectată ca urmare a unui dosar instrumentat de DNA.

Fostul deputat acuză Direcția Națională Anticorupție că a provocat moartea soției sale, printr-o campanie care a avut ca unic obiectiv compromiterea sa publică și condamnarea penală pentru o faptă pe care nu a comis-o, scrie fanatik.ro, citat de G4Media.ro.

Oltean susține că a fost supus la „tortură psihică” timp de șapte ani. Potrivit fostului politician, soția lui a suferit un șoc când el a fost reținut în 2015, fapt care i-a provocat îmbolnăvirea. Femeia a murit în 2017.

În cei 7 ani cât a durat această tortură psihică, (Ioan Oltean – n.r.) a suferit prejudicii morale irecuperabile, având probleme de relaționare inclusiv cu membrii familiei, consecința cea mai gravă fiind decesul soției sale din luna martie a anului 2017, deces ce a survenit pe fondul imposibilității acesteia de a-și reveni din punct de vedere psihic în urma socului pe care l-a suferit în momentul în care a văzut la televizor că reclamantul a fost reținut pe scara avionului de către ofițerii DNA”, se arată în actele din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Oltean a fost anchetat într-un dosar care viza acordarea unor despăgubiri supraevaluate, alături de Crinuța Dumitrean, fostă șefă a ANRP. Un preot din Chitila le-a spus procurorilor că Oltean a primit „un sac de bani în 2010”, în curtea bisericii sale, care ar fi conținut 600.000 de euro, potrivit rechizitoriului DNA.
Dosarul a fost clasat în 2020 pe motiv că fapta nu există sau nu e prevăzută de legea penală.

În decembrie 2023, Tribunalul Bistrița-Năsăud a respins ca inadmisibilă acțiunea lui Ioan Oltean, împotriva statului român.
Pe 23 februarie 2024, la scurtă vreme după publicarea motivării, fostul deputat a contestat decizia, urmând ca apelul să se judece la aceeași instanță.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
mihai
2 luni în urmă

Sa inteleg ca fapta nu exista sau nu e prevazuta in lege pentru ca s-a petrecut in curtea bisericii? Iar motivarea e ilogica, intelegandu-se ca fapta poate exista dar nu e prevazuta in lege! Si daca e asa inseamna ca… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare