Expres

Trei zile cu slujbe de maslu la Brașov

Trei zile cu slujbe de maslu la Brașov. În bisericile din orașul nostru continuă slujbele de obște (cu șapte sau chiar mai mulți preoți) ale Sf. Maslu.

Taina Sfântului Maslu (Eleoungerea, Eleosveştenia), una dintre cele șapte sfinte taine, se săvârșește în Biserica Ortodoxă pentru vindecarea credincioșilor de bolile trupești și pentru iertarea păcatelor, acestea două fiind legate. Denumirea de maslu este de origine slavă (de la cuvântul vechi slav maslo, care înseamnă untdelemn). De altfel, în timpul slujbei și la final are loc ungerea cu ulei (untdelemn) sfinţit a credincioșilor.
Așa cum am anunțaț, până în Duminica Floriilor, vor fi oficiate slujbe ale Sf. Maslu de obște. Acestea au loc de obicei duminica, dar și vinerea, la mai multe biserici din oraș, simultan. După slujbă, predica este susținută de un preot invitat, de obicei. În mod special, la acest sfârșit de săptămână vor fi masluri de obște și sâmbătă, când este prăznuită Buna Vestire.
Astăzi, de la ora 17.00, va fi Sf. Maslu de obște în Biserica „Sf. Treime” (foto) din Dârste.
Sâmbătă, va fi oficiată taina Sf. Maslu la patru biserici, duminică, la cinci lăcașuri de cult din municipiul Brașov.

Programul detaliat îl aveți mai jos.

Trei zile cu slujbe de maslu la Brașov | MyTex.ro
Trei zile cu slujbe de maslu la Brașov 10


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare