Expres

Toate clădirile, vopsite în alb – amendamentul unui deputat brașovean

Toate clădirile, vopsite în alb – amendamentul unui deputat brașovean. Gabriel Andronache, deputat PNL de Brașov, a anunțat că a depus un amendament la Codul Urbanismului prin care cere ca toate clădirile să fie vopsite în alb și tonuri de alb.

El și-a motivat cererea prin nevoia de eficiență energetică, dar și prin confortul pe care îl dă culoarea albă pe caniculă.

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook, unde Andronache a făcut o întreagă pledoarie.
„Este sufocant de cald în aceste zile de vară. În acest context consider că este o datorie proviață ca prin mici contribuții personale să ne implicăm pentru reducerea fenomenului încălzirii globale prin măsuri de eficiență energetică. Mai puțină energie consumată înseamnă mai puțin combustibil fosil utilizat pentru producerea acesteia. Spre exemplu sunt studii importante care arată că vopsirea clădirilor și a acoperișurilor în culoarea albă reduce temperatura clădirilor cu cel puțin 3°C. Este diferența între suportabil și insuportabil, în special la ultimele etaje ale blocurilor unde acoperișurile/ terasele sunt acoperite cu materiale hidroizolante de culoare închisă, cât și diferența de eficiență energetică transformată în resurse economisite, de sute de lei, bani care pot fi economisiți de către români (diferența între a utiliza aer condiționat și a nu îl utiliza, deoarece culoarea albă reflectă căldura și astfel se reduce temperatura în interiorul caselor fără a utiliza aparatul electric de răcire)”.

Propunerea deputatului brașovean a îmbrăcat deja forma unui amendament la lege.

„De aceea am depus un amendament la Codul Urbanismului, cod aflat în dezbatere la Camera Deputaților. Dacă se adoptă amendamentul, clădirile din România vor fi vopsite în alb și în tonuri derivate din alb. Am credința că amendamentul merită susținut. Fiecare dintre noi poate înțelege mecanismul îmbrăcând, în aceste zile sufocante din cauza căldurii, o zi haine închise la culoare, iar în următoarea zi haine albe”, a mai spus el.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
multumit
2 luni în urmă

Ăsta ne duce inapoi la blocurile cenusii(caci asa vor arata dupa ce se depune praful).
Cum a ajuns asta in parlament?

Back to top button