Expres

Se modernizează 9 străzi din Brașov

Se modernizează 9 străzi din Brașov.

Primăria a lansat procedura de achiziție pentru întocmirea documentațiilor tehnice și execuția lucrărilor. Achiziția este împărțită pe 3 loturi – 2 străzi în cartierul Noua, 3 străzi în zona Bartolomeu Nord și alte 4 în cartierul Stupini. Valoarea totală a celor 3 contracte de proiectare și execuție este de 16,5 milioane de lei.

Se modernizează 9 străzi din Brașov

„Continuăm programul de modernizare a străzilor din zonele de dezvoltare ale Brașovului. În această primă etapă am inclus 9 străzi din cartierele Stupini, Bartolomeu și Noua. Constructorul are la dispoziție 10 luni să realizeze proiectarea și lucrările de modernizare. La final vom avea 9 străzi asfaltate, prevăzute cu trotuare, iluminat public și treceri de pietoni. Din păcate, în aceste zone ne confruntăm cu tot felul de situații care trenează de ani și ani de zile. De la străzi de pământ, la străzi pe care s-a turnat un strat de asfalt peste pământ sau care s-au asfaltat parțial, iar de trotuare nici nu poate fi vorba”, a declarat primarul Allen Coliban, potrivit BrașovCity.ro.

Detalii despre cele 3 loturi

Lotul 1

Străzile care fac obiectul acestei achiziții sunt: str. Dr. Liviu Câmpeanu și str. Augustin Bunea, situate în cartierul Noua-Dârste. Cele două străzi sunt paralele cu Calea București. Legătura cu această arteră de circulație se face prin strada Aurel Marin.

  • strada Dr. Liviu Câmpeanu: lungimea străzii este de 385 m; lățimea părții carosabile este de 7 m; trotuare pe ambele părți cu lățimea de 2 m fiecare;
  • strada Augustin Bunea: lungimea străzii este de 387 m; lățimea părții carosabile este de 7 m; trotuare pe ambele părți cu lățimea de 2 m fiecare.       

Valoare estimată: 2.871.577,79 lei, fără TVA.

Lotul 2

Străzile care fac obiectul acestei achiziții sunt situate în cartierul Bartolomeu: str. Cascadei și str. Dihamului, zona dintre Calea Feldioarei și str. Dimitrie Anghel, str. Tismana, cu acces din str. Plugarilor.

  • strada Cascadei. Strada propusă pentru modernizare începe din Calea Feldioarei: lungimea străzii este de 369 m; lățimea părții carosabile este de 7 m și trotuare pe ambele părți, cu lățimea de 1 m fiecare.
  • strada Dihamului. Strada propusă pentru modernizare începe din Calea Feldioarei: lungimea străzii este de 970 m; lățimea părții carosabile este de 7 m, trotuare pe ambele părți cu lățimea de 1 m fiecare.
  • strada Tismana. Strada propusă pentru modernizare începe din str. Plugarilor: lungimea străzii este de 242,60 m; lățimea părții carosabile este de 7 m; trotuare pe ambele părți cu lățimea de 1 m fiecare.

Valoare estimată: 6.090.983,84 lei fără TVA.

Lotul 3

Străzile care fac obiectul acestei achiziții sunt situate în cartierul Stupini: str. Mălinului și str. Pomiculturii, cu acces din str. Merilor, str. Parcul Verde, cu acces din str. Pășunii, și str. Popasului, cu acces din str. Plugarilor.

  • strada Mălinului. Strada propusă pentru modernizare începe din str. Merilor: lungimea străzii este de 358 m; lățimea părții carosabile este de 7 m; trotuare pe ambele părți cu lățimea de 1 m fiecare;
  • strada Pomiculturii. Strada propusă pentru modernizare începe din str. Merilor: lungimea străzii este de 535 m; lățimea părții carosabile este de 7 m; trotuare pe ambele părți cu lățimea de 1 m fiecare;
  • strada Parcul Verde. Strada propusă pentru modernizare începe din str. Pășunii: lungimea străzii este de 672 m; lățimea părții carosabile este variabila de la 6,00 m la 8,50 m; trotuare pe ambele părți cu lățimea de 2,50 m fiecare;
  • strada Popasului. Strada propusă pentru modernizare începe din str. Plugarilor. Lungimea străzii este de 462 m; lățimea părții carosabile este de 7 m; trotuare pe o parte cu lățimea de 1 m, iar pe cealaltă parte cu lățimea de 1,50 m.

Valoare estimată: 7.555.571,57  lei fără TVA.

În zonele unde nu există iluminat public va fi instalat un sistem cu lămpi LED. Trecerile de pietoni vor fi iluminate suplimentar, pentru creșterea siguranței pietonilor.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 85 de puncte, iar experiența experților cheie 15 puncte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 4 aprilie 2023, ora 15.00.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
lapusanu
24 zile în urmă

Daca mergeti prin fata bancii Raiffeisen langa biserica de lemn ,o sa vedeti niste cratere de cate un metru si este centrul civic al Brasovului , de obicei se asfalteaza unde este deja asfaltat .

Back to top button