Expres

Răcire accentuată a vremii / Revin ploile și ninsorile în România

Răcire accentuată a vremii.

„Vara din aprilie” ia o pauză de la mijlocul săptămânii, atunci când vremea schimbă radical direcția. Aerul rece va cuprinde România și va aduce chiar și iarna la munte, așa cum a prognozat Meteo&Radar.

Răcire accentuată a vremii

După ce mărți seara și miercuri va trece peste țara noastră un front rece cu ploi, furtuni locale și intensificări ale vântului, temperaturile vor scădea accentuat. Astfel, contrastul de temperatură va fi uriaș față de începutul săptămânii – maximele se vor prăbuși de la valori în jur de 30°C până la 10 grade și chiar mult mai puțin la altitudine.

În zonele de munte, ploile se vor transforma treptat în lapovițe și ninsori la peste 1.200 de metri, dar câțiva fulgi ar putea să apară, trecător, și la altitudini mai reduse, până la 800 – 1.000 de metri.

Apoi, este așteptat ca un alt val de aer rece să ajungă în weekend în România. În consecință, temperaturile vor rămâne scăzute, iar, local, în văi și depresiuni (zona Brașov, Covasna, Harghita), minimele ar putea scădea sub pragul de îngheț. De asemenea, sunt prognozate ploi abundente în unele regiuni și ninsori la munte.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare