Expres

Cum va fi vremea în luna aprilie

Vremea…

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni (intervalul 1 – 29 aprilie 2024). Potrivit specialiștilor, prima zi a lunii aprilie va fi una de vară în România. Vremea va fi deosebit de caldăîn aproape toatã ţara, astfel că valorile termice vor fi cu 12…15 grade peste normalul perioadei din calendar.


Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, cu cele mai scăzute valori în deltã şi pe litoral.
De marți înnorãrile se vor accentua în jumãtatea vesticã a ţãrii, unde pe arii extinse vor fi averse însemnate cantitativ, iar la munte va fi lapoviţã sau mãzãriche, însoţite pe alocuri de descãrcãri electrice. Ploile vor fi însoțite de intensificãri ale vântului, iar temperaturile vor fi în ușoară scădere”, au explicat specialiştii ANM, citati de observatornews.ro

1 – 8 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului.

8 – 15 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

15 – 22 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, în cea mai mare parte a țării.

22 – 29 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button