Expres

Profesor eliminat din concursul de Titularizare, la Brașov

Profesor eliminat din concursul de Titularizare, la Brașov. Un candidat care participa astăzi la concursul pentru obținerea unui post în învățământul brașovean a fost scos din sală, pentru tentativă de fraudă, după ce a fost depistat ca având telefonul mobil asupra lui, potrivit lui Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov.

Profesor eliminat din concursul de Titularizare, la Brașov. Pe de altă parte, la proba scrisă, care a avut loc astăzi, erau aşteptaţi în centrele din Braşov 1.037 de candidaţi, dar la finalul celor patru ore au predat lucrările circa 730. Unii nu au mai venit deloc la examen, alţii au ieşit din sală la două ore după ce s-au deschis plicurile cu subiecte, fiind considerați retrași, trei, din motive medicale (aceștia au putut ieși mai repede) și 56, din motive personale, iar lucrările nu le vor fi luate în considerare, conform metodologiei de concurs. Proba scrisă s-a desfăşurat, în județul Brașov, în patru centre de examen, respectiv în Școlile 1, 2, 3 și Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” (unități de învățământ aflate în cartierul Astra).
Cei care au mai fost şi în alţi ani la titularizare spun că subiectele au fost mai grele și mai stufoase. Și, din păcate, unele nu au legătură cu ceea ce se face la clasă.
Rezultatele inițiale la proba scrisă vor fi afișate pe 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe platforma titularizare.edu.ro/2023. Contestațiile la proba scrisă a concursului de Titularizare 2023 se pot depune la sediile inspectoratelor școlare sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 18 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 12:00.
Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 26 iulie.

Titularizarea este concursul de ocupare a catedrelor/posturilor vacante din sistemul de învăţământ preuniversitar. Pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidatul trebuie să ia minim 7 la examen, dar şi să existe catedră vacantă, tot pe perioadă nedeterminată.
Pentru angajarea pe perioadă determinată, respectiv suplinire (calificată), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5.
Tot suplinitori calificați vor fi și cei care, chiar cu 10 la Titularizare, nu găsesc o catedră cu viabilitate de minimum patru ani.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button