Expres

BAC 2023. Încă un candidat brașovean eliminat

BAC 2023. Încă un candidat brașovean eliminat. 3.084 de absolvenţi de liceu (din 3.139 înscrişi) au susţinut, miercuri, proba la alegere a profilului şi specializării. Numărul de candidați diferă de la o probă la alta nu doar pentru că unii absentează, ci pentru că aceia care încearcă din nou să ia diploma de Bacalaureat au dreptul să susțină doar examenele nepromovate. Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, un singur candidat a fost eliminat din probă, fiind depistat cu telefonul asupra sa, deşi acest lucru e interzis. E al doilea candidat eliminat, după cel de luni, de la proba de Limba și literatura română.
Conform regulamentului, candidatului i se va interzice participarea la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat – cea de toamnă din 2023 și cea de vară de anul viitor. Își va putea încerca din nou șansele la sesiunea de toamnă din 2024.
Astăzi mai intră în săli candidaţii care au studiat într-o limbă a minorităţilor naţionale (maghiară sau germană, în județul nostru), pentru a susţine proba de Limba şi literatura maternă.
BAC 2023. Încă un candidat brașovean eliminat. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 3 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi comunicate în 7 iulie.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] eliminat din concursul de Titularizare, la Brașov. Pe de altă parte, la proba scrisă, care a avut loc […]

Back to top button