Expres

Primele 22 de centre controlate în județul Brașov / Amenzi de peste 551.000 de lei

Primele 22 de centre controlate în județul Brașov. Prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii (foto) , a prezentat miercuri bilanțul primelor două zile ale campaniei de verificare a centrelor rezidenţiale pentru vârstnici, copii şi persoane cu dizabilităţi din judeţ. Campanie ce se desfășoară în toată țara, în urma descoperirii ororilor din azilele din Ilfov.
În primele două zile au fost verificate 22 de centre publice și private, având 632 beneficiari și 491 angajați. În urma controalelor s-au aplicat amenzi în valoare totală de 551.500 lei și s-au emis 95 avertismente. Nu a fost suspendată activitatea niciunui centru rezidențial și nici nu au fost relocați beneficiari ai acestor așezăminte. În trei centre, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a oprit temporar prestarea serviciului în anumite spații ale acestora. Totuși, nu a fost necesară relocarea beneficiarilor de aici în alte centre.

Ce nereguli s-au găsit


Primele 22 de centre controlate în județul Brașov. Principalele probleme constatate în urma controalelor au fost spaţiile neigienizate, mobilier vechi şi uzat, alimente neetichetate, lipsa informaţiilor privind meniul, nerespectarea prevederilor legislaţiei privind protecţia la incendii (obturarea căilor de evacuare, instalaţii electrice improvizate, lipsa unor sisteme de alarmare etc.).
Cele mai multe amenzi, în valoare totală de circa 160.000 de lei, le are de plătit un cămin privat pentru persoane vârstnice din Făgăraş. Unitatea a primit sancțiuni de la toate instituțiile care au făcut controlul. Nu a fost dispusă suspendarea activităţii centrului, dar a primit şi măsuri de remediere a deficienţelor. 58 de bătrâni sunt internați acolo.
„Neregulile sunt generale, pentru fiecare, legate atât de blocul alimentar, de condițiile din fiecare centru și în special de probleme legate de autorizația la incendiu. În zona Făgărașului au fost descoperite cele mai mari probleme, la un centru de acolo, probleme de care instituțiile știau și au mai aplicat sancțiuni. Urmează ca în continuare să se desfășoare activități pe fiecare instituție în parte, astfel încât să se ajungă la un rezultat care să fie în concordanță cu prevederile legale”, a declarat prefectul.

Controalele continuă

Primele 22 de centre controlate în județul Brașov. Controalele se vor încheia la finalul acestei săptămâni, pentru a fi cuprinse cele 54 de unităţi din judeţul Braşov (22 de cămine pentru persoane vârstnice, 22 de centre pentru copii şi 10 centre pentru persoane cu dizabilităţi). Prefectul Cătălin Văsii a precizat că acestea au mai făcut obiectul controalelor în acest an.
Comisia mixtă de control a fost constituită prin Ordinul Prefectului și este formată din reprezentanții mai multor instituții: Instituția Prefectului Județul Brașov, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Țara Bârsei” al Judeţului Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
multumit
1 an în urmă

A fost un “mare fâsssss”,caci controlul a survenit la cateva zile dupa ticalosia constatata la Voluntari,deci a fost suficient timp pentru “remedieri”. Se stie ca batranii aia erau sedati,transformati in legume,ca sa”nu le faca probleme”.Pentru linistea lor,a celor(adica ticalosii fara… Citeşte mai mult »

Back to top button