Expres

Premieră la Aeroportul Brașov

Premieră la Aeroportul Brașov

Primul turn de control virtual din Europa de Est și din România se montează în aceste zile.

„Am participat, alături de specialiștii de la UTI Construction and Facility Management SA și SAAB Digital Air Traffic Solutions din Suedia, la una dintre cele mai importante etape ale realizării infrastructurii de navigație aeriană a aeroportului de la Ghimbav. E vorba de montarea sistemului inovativ de camere video al turnului de control virtual”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Premieră la Aeroportul Brașov | MyTex.ro
Premieră la Aeroportul Brașov 4

Aeroportul Internațional Brașov este primul aeroport din România și al doilea din lume, construit de la zero, având la bază un turn de control virtual (remote virtual tower), după aeroportul din Suedia – VEZI ȘI: Aeroportul Brașov are și „ochi”.

Premieră la Aeroportul Brașov

În continuare, Adrian Veștea a explicat:

„Implementăm în premieră soluţia de dirijare la distanţă a traficului aerian pe Aeroportul Internaţional Braşov, prin intermediul turnului de control virtual.

Turnul de control virtual are 2 componente:

– cea exterioară, de preluare a imaginilor. Sunt 14 camere video, cu infraroșu, orientate 360 de grade, cu ajutorul cărora se preiau toate imaginile din jurul aeroportului, pe o distanță de până la aproximativ 7 km. Există încă 2 camere mobile suport, care intervin în cazul în care apare o defecțiune la una dintre camerele video sau care pot executa operațiuni de focusare pe anumite detalii. Aceste camere video au un sistem de autocurățare foarte avansat, cu aer comprimat, astfel încât să nu existe impurități pe lentilele acestora;

– cea interioară, alcătuită din monitoarele care vor fi montate la Arad, cu ajutorul cărora operatorii vor supraveghea, vor controla și vor dirija traficul aerian pe aeroportul de la Brașov;

Am convingerea că turnul de control virtual al aeroportului de la Brașov va deveni un model de bune practici, care va fi implementat, în următorii ani, și de alte aeroporturi din România.

Avantajele turnului de control virtual față de turnul de control clasic, prin tehnologia de ultimă oră dezvoltată pentru dirijarea traficului aerian, vor genera economii substanțiale în privința costurilor operaționale ale aeroportului!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav a achiziționat două autospeciale pentru asigurarea viabilității pistei și a suprafețelor de […]

1 an în urmă

[…] Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, a dat noi informații, astăzi, despre ceea ce se întâmplă la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. […]

1 an în urmă

[…] Se caută director general pentru Aeroportul Brașov. […]

Back to top button