Expres

Aeroportul Brașov are și „ochi”

Aeroportul Brașov are și „ochi”

Este vorba de sistemul de camere de luat vederi pentru sistemul Remote Tower. Acesta a ajuns la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

„Practic, acest sistem este «ochiul» controlorilor de trafic de la Arad. Cu ajutorul său, ei vor putea să vadă 360 grade. Sistemul înlocuiește binecunoscuta cameră a turnului clasic (vigie). Sistemul de camere este unul performant, fiabil, de rezoluție mare, cu vedere în infraroșu, cu autocurățare. Are rolul de a prelua imaginile din zona de control a aeroportului”, a explicat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Cu ajutorul acestor camere, controlorii de la DSNAR Arad vor putea să gestioneze aterizările, decolările și rulajul aeronavelor pe suprafețele de mișcare ale Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. Odată cu sistemul, a sosit și echipa SAAB care se ocupă de montaj și de punerea sa în funcțiune.

Aeroportul Brașov are și „ochi”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Si cand se va taia curentul? Cand va fi o pana de curent?
Sau cand va fi atacat sistemul informatic?

1 an în urmă

[…] Aeroportul Internațional Brașov este primul aeroport din România și al doilea din lume, construit de la zero, având la bază un turn de control virtual (remote virtual tower), după aeroportul din Suedia – VEZI ȘI: Aeroportul Brașov are și… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare