Expres

Penitenciarul Codlea – a treia săptămână de proteste / Ce solicită polițiștii de penitenciare

Penitenciarul Codlea – a treia săptămână de proteste. În sistemul penitenciar din România, tensiunile între angajați și conducere tind să atingă punctul maxim – Detalii, AICI.

Joi 21.09.2023, între orele 8.30-9.30, s-a anunțat o nouă acțiune de protest în fața sediului Penitenciarului Codlea. Protestul este al polițiștilor de penitenciare din Penitenciarul Codlea, membri ai Sindicatului Măgura Codlea, afiliat la Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP). 

La această acțiune se alătură și celelalte federații reprezentative din sistemul penitenciar, Federația Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) și Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP). 

Penitenciarul Codlea – a treia săpătmână de proteste

„Protestăm pentru demnitate profesională. Refuzăm munca suplimentară, ca reacție la refuzul Guvernului României de a aplica legea. 

Continuăm seria protestelor declanșate în luna august 2023. Mai îndârjiți, mai uniți pentru apărarea drepturilor noastre, mai ales că Guvernul României ne-a mințit cu privire la aplicarea integrală a Legii Salarizării Unitare (L 153/2017) în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Ne promiteau că acest lucru se va întâmpla la rectificarea din august 2023 cel mai târziu. A trecut septembrie și nu avem o rectificare, ce să mai vorbim de aplicarea integrală a Legii Salarizării. 

SUNTEM MINȚIȚI DE 7 ANI CĂ VOM PRIMI DREPTURILE NOASTRE. 

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor ne amenință mai mult sau mai puțin voalat cu Parchetul. Transmite directorilor de unitate să ia toate măsurile de împiedicare a personalului să-și exercite dreptul legal și constituțional de a protesta și de a refuza munca suplimentară.

Și asta deoarece știe că  sistemul penitenciar nu poate funcționa fără sutele de mii de ore suplimentare efectuate de personalul din penitenciare. Și zeci de mii de zile de concediu de odihnă neefectuate, unele chiar din anul 2021.

Suplimentar dă dispoziție directorilor de penitenciare să planifice în serviciu salariați care și-au făcut norma de lucru, în pofida faptului ca aceștia și-au exprimat în scris refuzul de a efectua munca suplimentară. 

Atragem atenția directorilor și șefilor de structuri din penitenciare că, dacă vor urma dispozițiile ilegale ale directorului general al ANP, nu vom avea nici o reținere în a sesiza Parchetele competente pentru abuz în serviciu. 

De altfel, vom face acest lucru în privința directorului Penitenciarului Codlea, care la sfârșitul lunii august a dispus planificarea în serviciu a angajaților peste norma de muncă legală, deși aceștia refuzaseră să lucreze suplimentar. 

Mergem mai departe REFUZÂND MUNCA SUPLIMENTARĂ și ne menținem cererile noastre:

  • Aplicarea în integralitate a Legii unice de salarizare (Legea 153/2017) pentru sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională;
  • Exceptarea Sistemului penitenciar de la aplicarea prevederilor LEGII AUSTERITĂȚII, lege ce se dorește a fi asumată de Guvernul României și care ar produce un dezastru funcțional pentru Sistemul penitenciar;
  • Deblocarea tuturor posturilor vacante și încadrarea acestora pentru a reduce deficitul de personal și desfășurarea în condiții de siguranță pentru personal a misiunilor operative;
  • Actualizarea tuturor drepturilor stabilite prin lege pentru personalul din Sistemul penitenciar;

Si continuăm…”, se arată în comunicatul semnat de Alexandru Gherghina, președintele Sindicatului Măgura Codlea și secretar general al Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] polițiștii de penitenciare refuză să mai intre în serviciu, potrivit comunicatului amintit, iar în zilele care urmează […]

Back to top button