Expres

Sindicatele din penitenciare au anunțat că blochează pușcăriile / Marcel Ciolacu este „haiducul pe invers”

Sindicatele din penitenciare au anunțat că blochează pușcăriile, din cauza măsurilor de austeritate anunțate de Guvernul României.

Polițiștii de penitenciare au anunțat, într-un comunicat al sindicatelor, că vor ieși în stradă joi, 21.09.2023, ora 11.00, la București, în fața Ministerului Finanțelor, și vor bloca timp de câteva ore activitatea tuturor închisorilor din România.

Conform comunicatului, ei sunt nemulțumiți că sunt furați, trădați de politicieni și amenințati cu pușcăria de șefii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), dacă nu execută muncă suplimentară forțată. 

Sindicatele din penitenciare dezaprobă măsurile de austeritate anunțate de guvern: desființarea posturilor de șef birou (șef tură și de șef secție), neplata muncii suplimentare și a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale și condamnă amenințările șefului Poliției Penitenciare, Dan Halchin. 

Sindicatele din penitenciare au anunțat că blochează pușcăriile

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că gaura din buget de aproximativ 43 de miliarde de lei a fost făcută de firmele de partid căpușe și de sinecurile politice, iar acum cetățenii, printre care se regăsesc și polițiștii de penitenciare, decontează cheltuirea haotică și ineficientă a banului public.

„Ministrul Finanțelor trebuie să justifice joi (21.09.2023) de ce unii fură, iar alții trebuie să plătească. Prim-ministrul Marcel Ciolacu este haiducul «pe invers» din Guvern, adică ia de la săraci și dă la bogați, deși specialiștii în economie i-au recomandat să nu împovăreze românii și firmele cu taxe și impozite suplimentare în plină criză economică”, a declarat Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP.

Polițiștii de penitenciare atrag atenția că, după ce că sunt furați de guvernanți, mai nou, aceștia sunt obligați de către conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor să execute muncă suplimentară forțată și neplătită: „Deși Constituția și legislația muncii interzic munca forțată, directorul general al Poliției Penitenciare, Dan Halchin, a amenințat că sesizează organele penale împotriva polițiștilor de penitenciare care nu i se supun dispoziției scrise de a efectua muncă suplimentară forțată și neplătită. În fapt, directorul general urmărește instaurarea sclaviei moderne în rândul polițiștilor de penitenciare. Decizia abuzivă și ilegală a șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor a grăbit declanșarea protestelor și blocarea activității pușcăriilor, întrucât polițiștii de penitenciare se simt indignați, revoltați și totodată uluiți cum șeful ANP este atât de hotărât să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button