Expres

Parlamentul liceenilor brașoveni, în dezbateri aprinse

Parlamentul liceenilor brașoveni, în dezbateri aprinse

29 de echipe de liceeni se întrec până în 14 aprilie la etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Argumentare, Dezbatere şi Gândire Critică „Tinerii Dezbat”, care a început de ieri, la Colegiul Naţional „Unirea”. 3 echipe sunt înscrise în secţiunea avansaţi, iar 16 echipe pentru secţiunea debutanţi, din 16 licee din Braşov, Codlea, Făgăraş, Săcele, Victoria şi Zărneşti.

Rundele preliminare vor avea loc şi astăzi, iar duminică vor fi rundele eliminatorii, finalele şi premierea câştigătorilor.

Concursul naţional „Tinerii dezbat” a debutat în anul 2010, ca un parteneriat public-privat de succes în promovarea dezbaterilor academice în mediul şcolar, într-un format acreditat la nivel internaţional. Concursul s-a bucurat de succes în rândul elevilor şi al profesorilor încă de la început, crescând în fiecare an ca dimensiune şi ca număr de participanţi. Schimbările substanţiale şi lecţiile învăţate de-a lungul anilor au dus la transformarea competiţiei de la concurs naţional la olimpiada naţională de argumentare, dezbatere şi gândire critică, cuprinsă în Calendarul Olimpiadelor Naţionale începând cu anul şcolar 2016 -2017.

Temele anului 2024

Secţiunea debutanţi

– „Acest Parlament condamnă influenţa industriei muzicale asupra tinerilor”;

– „Acest Parlament, ca unitate de învăţământ preuniversitar, ar pedepsi elevii pentru acte de cyberbullying”;

Secţiunea avansaţi

– „Acest Parlament ar impune restricţii privind deschiderea, în oraşele mici, a magazinelor care aparţin unor lanţuri de retail, pentru a proteja afacerile locale”:

– „Acest Parlament regretă ascensiunea culturii start-upurilor în rândul tinerilor”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare