Expres

Pacienți salvați printr-o premieră medicală la Spitalul Județean

Pacienți salvați printr-o premieră medicală la Spitalul Județean

Devansate cu o zi față de data anunțată inițial, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov au fost realizate luni două intervenții în „premieră în sistemul medical public brașovean” , „un vis îndeplinit”, după cum spune dr. Florin Orțan, directorul medical al SCJU.
Echipa coordonată de dr. Orțan, din care au făcut parte dr. Alexandru Ispas și dr. Amina Vanghelie, au efectuat „două cazuri de implantare transcateter a valvei aortice, în contract cu CAS, la 2 pacienți de 75, respectiv 76 de ani, cunoscuți cu stenoza aortică severă, la care intervenția chirurgicală clasică nu ar fi fost de altfel posibilă”, a subliniat directorul medical.
Ambele proceduri au fost finalizate cu succes datorită echipei extraordinare din care facem parte. Îi mulțumesc prietenului de o viață, doctorului Ștefan Moț, care a fost de acord să fie proctor, colegelor de la ATI dr Emanuela Oprea și dr Ioana Sala pentru că ne-au asigurat suportul medical avansat, colegelor noastre de la cardiologie intervențională, Alexandra Răducanu și Andreea Petrescu, pentru asistența medicală continuă, reprezentanților Edwards pentru ajutorul logistic și nu în ultimul rând colegilor noștri de la cardiologie și radiologie care ne-au susținut necontenit în acest demers.
Pacienții sunt bine și sperăm că vor avea o recuperare rapidă, iar în câteva zile vor putea merge acasă”
, a mai spus dr. Orțan.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare