Expres

Intervenții de înaltă performanță la Spitalul Județean Brașov

Intervenții de înaltă performanță la Spitalul Județean Brașov

În ciuda problemelor financiare cu care se confruntă în această perioadă (detalii aici), Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov marchează evenimente medicale remarcabile, multe realizate de tineri specialiști.
Pe lângă operații video-toraco-scopic, operații minim invazive de reconstrucție a coloanei vertebrale și operații pe creier, intervențiile prin chirurgia laparoscopică se dezvoltă, în ciuda costurilor mari, relatează Radio România Brașov FM. Pasul următor va fi chiar chirurgia robotică, potrivit directorului medical al Spitalului Județean, dr. Florin Orțan:
„Chirurgia laparoscopică se dezvoltă în continuare, în ciuda costurilor foarte, foarte mari. Mai exact, vorbim despre chirurgia generală minim invazivă. În ultima lună am făcut un compromis și am acordat doctorului Petcu Lucian, un medic extrem de entuziast în chirurgie, un an de concediu fără plată, pentru că vrea să învețe chirurgie robotică. Și cu puțin ajutor, de îndată ce doctorul Petcu își va termina cursul, dăm drumul la un program de chirurgie robotică la public.
Asta înseamnă că vor putea beneficia asigurații sistemului public de sănătate.
Pentru aceeași sursă, medicul Florin Orțan a mai enumerat câteva intervenții care vor fi făcute, în premieră, pentru un spital de stat, la Brașov:
„Am programat prima înlocuire valvulară aortică transcateter din sistemul public din Brașov, care va avea loc în 12 martie. Din nou, vreau să subliniez, Casa de Asigurări de Sănătate, atunci când ne-a putut finanța, ne-a finanțat, și astfel o să putem realiza unele proceduri. Imaginați-vă că sunt niște oameni în vârstă de 70 de ani care nu au altă variantă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare