Expres

Opinia unui consilier de la PNL Brașov pe subiectul grevei profesorilor: „De unde învățământ performant?!?”

Opinia unui consilier de la PNL Brașov pe subiectul grevei profesorilor.

Cătălin Anton, consilier local din partea PNL Brașov, a postat pe contul său de Facebook un articol de opinie în care a tușat, realist, starea jalnică în care se află sistemul educațional din România, în buza colapsului. Pare că și-a asumat lucrul acesta, deși liberalii sunt membri în coaliția de guvernare, alături de PSD și UDMR, iar partidul din care face parte „deține” Ministerul Educației.

Opinia unui consilier de la PNL Brașov pe subiectul grevei profesorilor

„De unde învățământ performant?!?

Vrem învățământ performant, cu salarii mici, obiective neclare, programe stufoase, materii inutile, profesori nededicați, miniștri fără număr, elevi dezinteresați, părinți furioși, primari insipizi, inspectorate politizate, concursuri netransparente, detașați cu duiumul, cursuri online, pregătiri pe hârtie, controale la hârtii (ARACIS și ARACIP), programe de pregătire cu fonduri europene cu aceleași firme și profesori, profesori pe viață după ocuparea postului, grade didactice pe prietenii, feedback inexistent, Consilii de Administrație fără impact esențial, cercuri vicioase (inspectorat, școală, primărie), fișe ale postului cu obiective de performanță neclare, fără impact după terminarea examenelor importante, legi ale educației neaplicate integral, fără școli, grădinițe și creșe, clase imense ca număr de elevi, subfinanțare, bugete tăiate, lipsă absolvenți tineri materii de bază, acum acoperite cu pensionari, fără dotări în laboratoare sau inexistente și alte sute de lipsuri sau Inadvertențe!

Învățământul românesc este în colaps și pe cale de consecință viitorul României!

Azi, în România la majoritatea facultăților se intră pe baza mediei de la BAC și, chiar și așa, nu mai sunt studenți suficienți, nici la stat, nici la privat! Unele facultăți au dispărut, altele sunt pe cale de dispariție!

Sistemul educațional românesc nu este adaptat la cererea pieței, specialiștii fără studii superioare au dispărut, România importă mână de lucru calificată cu studii medii!

La procentul de 25% cu studii superioare suntem pe ultimele locuri în Europa alături de Bulgaria și Albania!

Dar vrem performanță în aceste condiții! Mergem în direcția greșită de prea mult timp! A venit iar vremea unui gânditor de nivelul lui Hașdeu! Găsiți-l!!!”.

Cătălin Anton a vorbit, răspicat, fără ocolișuri, și despre o serie de nereguli constatate la FC Brașov și Corona, cluburile sportive finanțate de la bugetul local – Detalii, AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
3 luni în urmă

Daca la timpul potrivit profesorii isi faceau treaba si nu treceau clasa toate loazele, azi nu aveam in Parlament, Guvern, si local toti analfabetii si toti hotii. Nu era plin de doctori in politica. Ciuca, de exemplu, nu e in… Citeşte mai mult »

3 luni în urmă

[…] Premierul Nicolae Ciucă a avut în această dimineață o altă rundă de consultări cu sindicatele din Educație, după ce Guvernul a avansat o nouă ofertă, vizând majorarea salariilor, condiţionată însă de un anunţ imediat privind încetarea grevei generale. […]

Back to top button