Expres

Om de afaceri, pe lista Most Wanted a Poliției Române

Om de afaceri, pe lista Most Wanted a Poliției Române

Un fost consilier județean și om de afaceri din Bacău, Laurențiu Ganea, figurează pe lista celor mai căutați infractori ai Poliției Române. Bărbatul a primit 6 ani de inchisoare pentru evaziune fiscală, dar a dispărut fără urmă.

Procurorii DIICOT au demarat urmărirea penală în 2012 împotriva lui Laurențiu Ganea și a altor 17 oameni de afaceri sub acuzațiile de evaziune fiscală, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat. Abia în mai 2015, cei 18 inculpați au fost trimiși în judecată.

Anchetatorii au stabilit că schema infracțională a fost pusă pe picioare de Florentin Gorea, un cunoscut om de afaceri băcăuan, care se folosea de actele unor firme-fantomă pentru a le permite celorlalți oamenii de afaceri să plătească taxe mai mici statului român.

Metoda era extrem de simplă și eficientă. Antreprenorii din grupul infracțional achiziționau fictiv marfă de la firmele lui Gorea. De pildă, firma Euro Em SRL, administrată de Eugen Mihoc, a achiziționat prin circuitul fictiv amintit produse în valoare de peste 1,7 milioane de lei. A repetat apoi scenariul cu o tranzacție fictivă de peste 42.000 de euro.

Articole asemănătoare

Bico Industries, o altă firmă din circuitul infracțional, a făcut achiziții fictive de granule monocell de la firmele lui Laurențiu Gorea, în valoare de 287.707 lei.

La fel au acționat și ceilalți oameni de afaceri, printre ei fiind și fostul consilier județean Laurențiu Ganea, patronul firmei Roma-Gan Construct SRL.

Rom-Gan Construct, firmă administrată de Ganea, a prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 240.000 euro, prin tranzacțiile fictive cu firme aparținând lui Florentin Gorea.

Foto bacau.net

Om de afaceri, pe lista Most Wanted a Poliției Române


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button