Expres

Mobilizare masivă pentru MASSIF (video)

Mobilizare masivă pentru MASSIF. Anunțat ca fiind cel mai mare festival european de muzică dintr-o stațiune montană, evenimentul care are loc în perioada 3 – 5 martie a mobilizat importante forțe de ordine publică și siguranță a cetățenilor.
Nu uitați că sunt restricții de circulație și de parcare.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Brașov vor acționa în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică.
Astfel, pe toată durata festivalului, peste 550 de jandarmi, polițiști, pompieri, cadre medicale SMURD, salvamontiști și specialiști antidrog vor fi prezenți atât în zona de desfășurare a evenimentului, cât și pe traseele de sosire și plecare a spectatorilor, precum și pentru a asigura măsurile de securitate și asistență medicală pentru participanți.
Jandarmii și polițiștii vor desfășura misiuni atât în Poiana Brașov și municipiul Brașov, cât și pe arterele de circulație și în zonele unde se vor concentra grupuri de persoane ori se vor înregistra valori ridicate ale traficului rutier. Lucrătorii M.A.I. vor fi prezenți la punctele de acces, vor constitui rezerve intervenție în zonele aglomerate, vor institui filtre pe traseele de sosire și plecare a spectatorilor și vor monitoriza și fluidiza traficul. De asemenea, vor efectua controale pirotehnice preventive.

Și elicopterul SMURD e pregătit

Potrivit reprezentanților ISU Brașov, aproximativ 20 de pompieri și 16 cadre medicale (medici și asistenți SMURD) vor asigura măsurile de securitate și asistență medicală pentru participanți.
Vor fi organizate două puncte de prim-ajutor și un punct medical avansat pentru acordarea asistenței medicale de urgență (spitale mobile), iar echipaje mixte de pompieri și paramedici SMURD se vor afla în permanență în zona de desfășurare a evenimentului.
În cazul apariției unor situații de urgență, două ambulanțe și o autospecială pentru transport personal și victime multiple SMURD se vor afla în perimetrul festivalului pentru transportul la spital. O autospecială pentru stins incendii va asigura intervenția rapidă în caz de necesitate.
De asemenea, elicopterul SMURD va putea să intervină dacă va fi cazul, astfel încât persoanele care au nevoie de intervenţie medicală să fie transportate în timp scurt pentru îngrijiri medicale.

Controale preventive PSI; Salvamont pus în gardă

Ținând cont și de locurile în care vor avea loc concerte ale unor artiști (cum ar fi Yagger Chalet), a fost informat și Serviciul Județean Salvamont Brașov, pentru eventualele misiuni de căutare – salvare în zona montană și în alte zone cu acces dificil.
Premergător și pe toată durata festivalului, se vor desfășura de către personalul Inspecției de Prevenire controale tehnice de specialitate pentru verificarea respectării dispozițiilor legale privind normele de prevenire și stingere a incendiilor.
Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire au constat în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Recomandările pompierilor

Datorită faptului că, la acest eveniment este preconizat un aflux mare de participanți, pompierii vin în sprijinul cetățenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate pe timpul manifestărilor cu public numeros:

  • să nu folosească surse de foc în apropierea materialelor combustibile (construcții, scaune, bănci, corturi, haine, îmbrăcăminte etc.);
  • este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a țigărilor și chibriturilor aprinse;
  • este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, precum și pe timp de vânt;
  • copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați;
  • parcarea autoturismelor se va realiza astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru intervenția autospecialelor sau să fie împiedicat aceesul la hidranții exteriori.

„Țineți cont de sfaturile noastre și mai multe informații referitoare la modul de comportare în diferite situații de urgență puteți găsi pe platforma fiipregatit.ro sau aplicația de telefon mobilă DSU. Pompierii brașoveni vă doresc sa aveți parte de un festival lipsit de evenimente nedorite!”, a declarat mr. Ciprian Sfreja, purător de cuvânt ISU Brașov.

Și acțiuni antidrog

Descurajarea și combaterea consumului/deținerii/traficului de substanțe interzise este, de asemenea, unul dintre obiectivele principale. În acest sens se vor organiza acțiuni preventive în trafic, iar specialiștii antidrog vor fi prezenți la punctul de informare amenajat la intrarea în incinta festivalului. De asemenea, pe afișajele electronice din incintă și din mijloacele de transport în comun de pe ruta Brașov-Poiana Brașov și retur vor fi promovate spot-uri cu mesaje antidrog, iar forțele de ordine sunt pregătite să gestioneze eficient sesizările și să intervină prompt în orice situație.Obiecte interzise

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne reamintesc tuturor participanţilor că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă prezenţa la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor substanțe halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a evenimentului.

Stimați participanți la festival, vă rugăm să respectaţi indicaţiile forţelor de ordine, să cooperaţi şi să evitaţi implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul în care sunteți martori sau victime ale unor fapte antisociale, să anunțați imediat organele de ordine!”.

Reoprezentanții M.A.I.

Mai multe detalii aflați din declarația comună de presă a purtătorilor de cuvânt ai structurilor M.A.I. din județul Brașov (video).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
25 zile în urmă

[…] Vezi și: Mobilizare masivă pentru MASSIF (video) […]

Back to top button